featured

Shiba Inu balinaları tetikte bekliyor: Yılın en düşük seviyesinden erken bir toparlanma gelebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki köpek temalı gözde meme coin’lerden bir tanesi olan Shiba Inu (SHIB), Binance’in Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile girdiği yasal çekişme haberlerinin ardından  2023’te ilk kez 0,0000080 dolar seviyesinin altına düştü. Zincir üstü veriler, balinaların FUD’a boyun eğmediğini gösteriyor. Bu, erken bir toparlanmayı zorlamak için yeterli olacak mı?

5 Haziran 2023’te SHIB fiyatı %5 oranında düşerek 6 ayın en düşük seviyesi olan 0,0000079 dolara geriledi. Balinalar ve düşük fiyatlardan satın almak isteyen stratejik yatırımcılar arasındaki yükseliş hareketi, erken bir fiyat toparlanmasını nasıl tetikleyebilir?

Fiyat düşüşü Shiba Inu balinalarının cesaretini kırmıyor

Zincir üstü veriler, SHIB balinalarının Haziran 2023’e olumlu bir notla başladığını gösteriyor. Balinalar, Pazartesi günkü %5’lik fiyat düşüşüne rağmen hâlâ cesaretli gözüküyor.

Aşağıdaki tablo, meme coin’in de dahil olduğu Büyük İşlemlerin 1 Haziran civarında artmaya başladığını ve 5 Haziran’da daha da arttığını göstermektedir. Bahsedilen Büyük İşlemler, değeri 100,000 doları aşan tek işlemlerin sayısını toplayarak balina yatırımcıları arasındaki ticaret faaliyetini ölçer.

Shiba Inu

Yukarıda görüldüğü gibi bu işlemler bir fiyat düzeltmesi sırasında arttığında, büyük kurumsal yatırımcıların yakında bir fiyat artışı gerçekleşeceğinden emin olduklarını gösterir.

Spesifik olarak, 1 Haziran’da Shiba Inu ağında yalnızca 16 Büyük İşlem kaydedildi. Ancak 5 Haziran’ın kapanışında SHIB Büyük İşlemler iki kattan fazla artarak 40 işleme ulaştı.

Balinalar bu yörüngede hareket etmeye devam ederse, satış baskısının önüne geçilebilir. Sonuç olarak, bunun erken bir SHIB fiyat toparlanmasını tetiklemesi muhtemeldir.

Yatırımcılar düşüşü satın alıyor

Yükseliş görünümünün bir başka teyidi borsaların sipariş defterleridir. Verileri, yatırımcıların SHIB düşüşünü 0,0000075 dolar civarında yakalamaya çalıştıklarını gösteriyor.

Şu anda, SHIB yatırımcıları 971 milyar token satın almak için sipariş verdiler. Bu arada, satıcılar yalnızca 610,74 milyar SHIB token’ını satışa çıkardı.

Bir varlığın talebi piyasa arzını aştığında rekabet artar ve kaçınılmaz olarak fiyatı üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturur.

Kripto borsalarında yaklaşık 361 milyar SHIB arz sıkıntısı var. Bu, alıcılar siparişlerini hızlı bir şekilde doldurmak için rekabet etmeye başladıkça Shiba Inu fiyatının muhtemelen toparlanacağını gösteriyor.

SHIB fiyat tahmini:

Balina yatırımcılarının yükseliş aktivitesi göz önüne alındığında, Shiba Inu muhtemelen önümüzdeki haftalarda 0,000009 dolara doğru hareket edecek.

Bununla birlikte IntoTheBlock’un IOMAP verileri, gözde meme coin’in 0,0000085 dolar civarında ilk dirençle karşılaşacağını gösteriyor.

Ancak ortalama 0,0000080 dolar fiyatla 7,8 trilyon adet SHIB satın alan 9,610 milyon yatırımcı, başabaş duruma geldiklerinde satış yapabilir.

Bununla birlikte bu durumda boğalar galip gelirse, fiyat beklendiği gibi 0,000010 dolara yükselebilir.

Öte yandan, fiyat beklenmedik bir şekilde oldukça kritik olan 0,0000075 dolardaki destek noktasının altına düşerse ayılar yeniden baskın olabilir.

Pek olası görünmese de, bu destek noktasının kaybedilmesi durumunda SHIB fiyatı 0,000006 dolar seviyesine doğru bir düşüş gerçekleştirebilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin