featured

SEC başkanı Gary Gensler anlattı: Kripto yatırımında risk yönetimi nasıl yapılır?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler, 27 Ocak’ta Caroline Crenshaw ile kripto yatırımlarının risklerini tartıştığı tweet’ler paylaştı.

ABD ordusuna konuşan Gensler, kriptonun oldukça spekülatif ve değişken bir yatırım aracı olduğunu söyledi. Menkul kıymetler yasasına uymadıkları için birkaç kripto projesinin kayıtsız menkul kıymet olduğu düşüncesinin arkasında durmaya devam etti.

SEC başkanı, komisyonun menkul kıymet olarak nitelendirildiği için birçok kripto projesini kaydetmesi gerektiğini defalarca belirtti. Bununla birlikte kripto topluluğu, düzenleyiciyi “yaptırım yoluyla düzenleme” taktikleri kullanmakla suçladı.

SEC Gary Gensler kripto

Gensler, dolandırıcılık projelerini nasıl tespit edeceğinizi anlattı

Gary Gensler, yatırımcıların kripto dolandırıcılık projelerini nasıl tespit edebileceklerine dair ipuçları verdi. Gensler’e göre, mevzuata uygun olduğunu kanıtlayamayan, nasıl çalıştığı veya ne yaptığı hakkında yeterli bilgi sağlayamayan bir proje dolandırıcı olabilir. Bir projenin aldatmaca olabileceğine dair diğer işaretlerin, projenin ne hakkında olduğunu açıklayamaması olduğunu da sözlerine ekledi.

Düzenleyici tarafından vurgulanan diğer işaretler arasında çok yüksek ve sürdürülemez getiriler sunan projeler de yer alıyor. Yatırımcılara, herhangi bir işlem yapmadan önce düşünmelerini tavsiye ederek, kaybetme korkusuna (FOMO) yakalanmamaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Komiser Crenshow, Gensler’in uyarısını tekrarladı ve şu sözleri söyledi:

Sonuç olarak, temel korumalardan ve düzenlemelerden gerçekten yoksun olan bu yeni, spekülatif, değişken yatırım araçlarında risk yüksek. Bu nedenle, kriptoya yatırım yapmayı düşünüyorsanız, portföyünüzün ne kadarını ona ayırdığınızı ve ne kadarını kaybetmeye göze alabildiğinizi iyi düşünmelisiniz.

SEC, düzenlemeleri hızlandırıyor

FTX’in Kasım 2022’deki çöküşünün ardından SEC, kripto endüstrisini uyumlu hâle getirme çabalarını artırdı. Mali gözlemci, FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’i ticaret platformuyla yatırımcıları dolandırmakla suçladı.

Düzenleyici, iflas etmiş Genesis ve kripto borsası Gemini’ye artık feshedilmiş kazanma programları nedeniyle suçlamalar getirdi. Düzenleyiciye göre, program federal menkul kıymetler yasalarının gerektirdiği şekilde komisyona kaydedilmedi.

Daha yakın zamanlarda, raporlar SEC’in halka açılmayı planlayan kripto firmalarının incelemesini artırdığını ortaya koydu. Stablecoin ihraççısı Circle, düzenleyicinin onayını alamadığı için halka arz çabalarının başarısız olduğunu söyledi. Grayscale, Bitcoin Trust’ını finansal düzenleyici tarafından bozulan bir ETF’ye dönüştürme planını da gördü.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin