Samsung'dan duyarlı Blockchain hamlesi
Samsung'dan duyarlı Blockchain hamlesi

Ağaç dikmekle Blockchain’in ne ilgisi var? Samsung’dan duyarlı hamle!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Samsung Electronics America, iklim çözümleri platformu Veritree ile iş birliğine gittiklerini duyurdu. Bu ortaklık kapsamında Samsung, önümüzdeki üç ay içinde Madagaskar’da 2 milyon mangrov ağacı dikecek. Duyuru, bugün Las Vegas’taki CES teknoloji konferansında gerçekleştirildi.

Veritree, yeniden ağaçlandırma sürecini yönetmek ve dikilen her ağacı doğrulamak için Blockchain teknolojisini kullanıyor.

Samsung, Blockchain hamlesiyle doğa dostu bir adım atıyor

Ağaç dikme girişimi, Samsung’un özellikle atmosferdeki karbondioksiti (CO2) yakalayıp tutmak için çevresel sürdürülebilirlik konusundaki doğaya dayalı eylem planının bir parçası. Hedef, yaklaşık 200 hektarlık araziyi restore etmek ve 25 yıllık bir süre içinde yaklaşık 1 milyar pound CO2’yi tecrit etmek.

Satılan her giysi için 10 ağaç diken sürdürülebilir bir giyim şirketi olan Tentree tarafından geliştirilen Veritree, lojistiği üstlenecek. Bir muhasebe sistemi olarak inşa edilen Veritree, saha düzeyinde veri toplama, saha planlama, ağaç envanteri ve etki izlemeden tüm sürecin daha fazla şeffaflığını sağlamaya çalışacak. Ağaç yetiştiricileri, bir sponsorun dikmek için ödediği ağaçları izlemek için telefonlarını kullanıyor ve esasen karşılık gelen dijital ağaçların dijital bir haritasını oluşturuyor.

Mangrov ağacı dikmek neden önemli?

Samsung’un kurumsal sürdürülebilirlik başkanı Mark Newton, yenilikçi teknolojiye ve “doğa temelli çözümlere” yatırım yapmanın iklim değişikliğiyle mücadele için hayati önem taşıdığını söyledi.

Samsung’a göre, mangrov ağaçları dünyanın en etkili doğa temelli karbon tutucularından biri. Genellikle su ile kaplı olan mangrov kökleri toprakta CO2 yakalar ve depolar.

Samsung, ilk çeyreğin sonunda 2 milyon ağaç hedefine ulaşmak için büyük ormansızlaşmayla karşı karşıya olan Madagaskar’ın Mahajanga bölgesinin yerel topluluk üyeleriyle birlikte çalışmayı planlıyor.

Ağaç dikme girişimi, Samsung’un sürdürülebilirlik konusundaki artan çabalarının bir parçası. ABD’de yenilenebilir enerji kullanımına ek olarak, şirket yakın zamanda entegre bir NFT platformuna sahip yeni bir akıllı TV serisini tanıttı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin