Rusya-Ukrayna krizi piyasayı vurdu: Bitcoin ve kripto varlıklar sert düştü

Rusya-Ukrayna krizi piyasayı vurdu: Bitcoin ve kripto varlıklar sert düştü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Sabah saatlerinde Rusya-Ukrayna krizi patlak verdi. Rus askerleri, Ukrayna topraklarına resmen girmiş oldu. Küresel ekonomi ise savaştan dolayı fazlasıyla etkileniyor. Hisse senetleri ve kripto varlıklar en çok yarar alan ve kaybeden varlıklar olarak öne çıkıyor.

Bitcoin Perşembe günü, Rusya’nın Ukrayna’ya savaş ilan etmesi ve Donbas bölgesinde askeri operasyonlar başlatmasının ardından yönünü aşağıya çevirdi. Kripto varlıklar, Şubat ayının üçüncü haftası yine kan banyosuna uyandı.

Dünyanın en büyük kripto para birimi bir gecede %11 düşüşle yaklaşık 34.900$’a kadar geriledi. BTC için bir ayın en düşük seviyesi görülmüş oldu. Ethereum, XRP ve Solana dahil olmak üzere altcoinler çift haneli kayıplar kaydetti ve kripto piyasası kapitalizasyonunu yaklaşık 200 milyar doları sildi.

Bitcoin, 35 bin doları savunmaya çalışıyor

Bitcoin, 35 bin doları savunmaya çalışıyor

Kuzeyde yaşanan krizle beraber kripto varlıklar daha öncede fazlasıyla etkilenmişti. Soğuk savaşın yaşandığı ilk dönemde de Bitcoin 40K altına kadar gerilemişti. Şimdi ise 35.000 doların altına sarkan bir Bitcoin görüyoruz. 

35.000 dolar, Bitcoin için önemli bir destek seviyesiydi. Bugünkü ihlali daha fazla kaybın habercisi olabilir. Kripto para birimi için bir sonraki destek seviyesinin nerede olduğu ve bir toparlanmanın mümkün olup olmadığı konusunda spekülasyonlar yaygın. Twitter kullanıcısı @MatthewHyland ise uyarıyor:

“33 bin dolar başarısız olursa, 28,8 bin dolar kumdaki son satır olur”

Yatırımda güvenli liman neresi?

Yatırımcılar, Bitcoin ve altın arasındaki büyük bir farklılığı vurgulamak için tartışıyor. Ancak hisse senetlerinde düşüş, emtia varlıklarında ise yükseliş dikkat çekiyor. BTC, yüzde 5’ten fazla kayıp yaşarken, altın güne yüzde 2’den fazla yükselişle başlangıç yaptı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin