featured

Rusya maliye bakanı, kripto para konusunda tam yasak yerine düzenlemeler yapılmasını destekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 16 Şubat 2022 Çarşamba günü, Rusya maliye bakanlığı kripto para birimleri hakkındaki düzenlemeler hakkında daha ılımlı bir tutum sergiledi. Bakanlık, Rusya merkez bankası tarafından söylenenin aksine tam bir yasak koymak yerine hükümetten Rusya’da kripto yatırımı, ticareti ve madenciliğini düzenlemeye yardım etmesini istedi.

Rusya maliye bakanı Anton Siluanov, hükümetten kripto para birimlerinin dolaşımını ve gelişimini kısıtlamamasını istedi. Bunun yerine yasallaştırılması ve vergilendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Siluanov’a göre, yetkililer hızla büyüyen kripto para birimlerinin önemini fark ettiler. Bu nedenle merkez bankası ve maliye bakanlığı bir buçuk yıldır tartışma içerisindeler.

Rusya kripto para

Anton Siluanov, maliye bakanlığının kripto para yatırımını yasaklamak yerine yasallaştırma ve vergilendirme konusundaki açıklamalarını dile getirdi. Bankalara ve borsalara, ünlü hızlı büyüyen varlıklar geliştirmek için potansiyel yatırımcıları ve aracıları aramalarını tavsiye etti. Maliye Bakanlığı, kripto para düzenlemeleri için öneri taslaklarını hazırlamaya başladı.

Siluanov, maliye bakanlığı ile merkez bankası arasında kripto para birimlerini düzenlemek için uzun tartışmalar olduğunu belirtti. Hükümetin bu tartışmaları çözmelerini bu yolda onlarını destekleyeceklerine inandıklarını söyledi.  Siluanov, “Bu anlaşmazlıkları çözmek için üstlerimiz ile görüşmeye gideceğiz” dedi.

Bir hafta önce Bloomberg, Siluanov’un kripto para birimlerini yasallaştırmak için başbakan Mikhail Mushustin’e başvurduğunu bildirdiğinde konu vurgulanmış oldu. Kriptonun yasallaştırılmasının, ekonomik istikrar ve kalkınma ile sonuçlanan kripto piyasası belirsizliğini ortadan kaldıracağını düşünüyor. Ayrıca ona göre yasallaştırma, hükümetin kripto yatırımcılarını kontrol etmek için bir çerçeve oluşturmasına da izin verecek.

Rusya merkez bankası, Rusya maliye bakanıyla aynı fikirde değil

Rusya merkez bankası, geçen ay boyunca madencilik, ticaret ve kripto para birimlerine yatırım yapılmasının tamamen yasaklanmasını önerdi. Bu durumun finansal belirsizliğe neden olabileceğini söyledi. Ancak maliye bakanlığı merkez bankasının tutumuna tamamen karşı çıktı ve nihayetinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yetkililerden nüfus sayımı yoluyla bir çözüm bulmalarını istedi.

Rusya merkez bankası, hükümetten kripto düzenlemeleri getirmesini istedi. Diğer ülkelerin, özellikle Çin’in kripto meseleleriyle nasıl başa çıktığı konusunda deneyimlerinden dersler alabilirler. Çin, geçen yıl boyunca madencilik, ticaret ve kripto para birimlerine yatırım yapmayı tamamen yasakladı. Siluanov, “Kripto para birimlerini yasaklarsak, interneti de yasaklamamız gerekir” dedi. “Çin’in kullandığı yöntemleri kullanmıyoruz.” diye de ekledi.

Aynı zamanda Fitch Ratings, kripto para birimleri yasağının Rusya’nın finansal sisteminin riske maruz kalmasını kısıtlayabileceği yorumunu yaptı. Ancak yasak, uzun vadede inovasyonun ve teknolojik büyümenin dondurulmasında dezavantajlara da neden olabilir.

Bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin