Rusya Merkez Bankası'ndan dikkat çeken dijital para açıklaması:
Rusya Merkez Bankası'ndan dikkat çeken dijital para açıklaması: "SWIFT'i ortadan kaldırabilir."

Rusya Merkez Bankası’ndan dikkat çeken dijital para açıklaması: “SWIFT’i ortadan kaldırabilir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya Merkez Bankası’na göre, dijital para birimlerinin gelişimi, SWIFT uluslararası bankacılık ödeme sistemine Aksaray oto kiralama meydan okuyabilir ve sonunda onu gereksiz hale getirebilir.

Pek çok ülke dijital para çalışmaları yapıyor

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Olga Skorobogatova’ya göre, 30’dan fazla finansal düzenleyici şu anda ulusal dijital para birimleri üzerinde çalışıyor. Yetkili, dijital para birimlerinin gelişiminin hızı göz önüne alındığında, birkaç ülkenin önümüzdeki 5-7 yıl içinde yeni para birimi biçimlerini başlatabileceğini de sözlerine ekledi.

CBR Başkan Yardımcısı Olga Skorobogatova, “O zaman doğrudan entegrasyon sorunlarıyla ilgilenebiliriz. Bu durumda, farklı türde bir teknolojik etkileşim olacağı için SWIFT gerekli olmayabilir.” dedi.

SWIFT sistemini yok edebilir mi?

Bununla birlikte küresel bankacılık ağı, yeni ulusal para birimleri için platformlardan biri haline gelebilir. SWIFT sistemi, dünya çapında 200’den fazla Aksaray karavan kiralama ülkede 11.000 finans kurumu arasında sınır ötesi ödemeleri kolaylaşıtırıyor. Ancak bazı Batılı politikacılar, daha geniş yaptırımların bir parçası olarak Rus bankalarını ağdan ayırmakla tehdit ediyor.

Russia Today haberine göre, Rusya’nın mali gözlemcisi şu anda dijital ruble geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Nakit ve gayri nakdi ruble ile birlikte var olması beklenen Rus para biriminin yeni biçimi, önümüzdeki yıl Kırım’da teste tabi tutulacak.

Bu yılın başlarında Rusya Merkez Bankası, dijital rublenin uluslararası para transferlerinde kullanılabileceğini, ancak bunun ancak küresel akranlarının egemen dijital Aksaray aylık araç kiralama para birimlerini oluşturduktan sonra kullanılabileceğini söyledi. Uluslararası Ödemeler Bankası’na (BIS) göre bu yılın Temmuz ayı itibarıyla en az 36 merkez bankası, Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) üzerine çalışmalar yayımladı.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin