featured

Rus oligarklardan yeni taktik: Bakın paralarını nasıl tasfiye ediyorlar?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya savaşın bedelini ağır şekilde ödüyor. Ayrıca sadece Rus hükümeti değil, vatandaşlarda pek çok yaptırım ile karşı karşıya kalıyor. Özellikle de Rus oligarklar dünya genelinde adeta kapana sıkışmış durumda. Kaçacak yer ve varlıklarını kullanabilecek alternatif yol arıyorlar. Bir habere göre yeni yol bulunmuş olabilir. Peki Rus oligarklar paralarını nasıl tasfiye ediyor?

G7 ülkeleri, Rusya ve batı merkezli oligarklar etrafındaki yaptırımları sıkılaştırıldığı biliniyor. Buna karşın oligarklar finans kurumlarının dikkatini çekmekten kaçınmak için Dubai’deki paralarını boşlatmak için alternatif yollar arıyor.

Reuters tarafından yayınlanan bir raporda bu konu işlendi. Konuya aşina olan kaynaklar, Ruslardan Bitcoin’lerini tasfiye etme ve gelirleri Dubai gayrimenkulüne koyma veya sadece nakde çevirme yönünde artan sayıda talep olduğunu açıkladı.

Rus oligarklar için yeni yol haritası Dubai mi?

Devam eden Rusya-Ukrayna krizinin ortasında çoğu körfez ülkesinin tarafsızlığı ve yabancı yatırımlara açık uçlu yaklaşımları nedeniyle, bireyler tarafından servetleri için mükemmel bir sığınak olarak görülüyor. Bölgedeki açık ara en büyük ve en alıcı şehir ise Dubai. Kriptolarını gayrimenkul ve taşınır varlıklar da dahil olmak üzere diğer varlıklar için kolayca değiştirebildikleri için zengin Rusların hedefi oldu.

Bir kripto firması, İsviçreli brokerlerin, İsviçre’nin varlıklarını donduracağından korkan müşterilerinin sahip olduğu milyarlarca doları Bitcoin’i tasfiye etme taleplerinin sayısınca kandırıldığını söyledi.

BAE’deki finansal kaynaklar o zamandan beri, kripto borsaları boyunları eğik de olsa yaptırıma tabi varlıkları engelleme çabalarını hızlandırıyor. Ancak, Rus oligarkların giderek daha fazla kripto kullanarak körfez devletinde mülk satın aldıklarını da doğruladılar.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin