Polygon, Plazma köprüsünde yaşanabilecek 850 milyon dolarlık açığı önledi!
Polygon, Plazma köprüsünde yaşanabilecek 850 milyon dolarlık açığı önledi!

Polygon, Plazma köprüsünde yaşanabilecek 850 milyon dolarlık açığı önledi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Polygon, Plazma Köprüsünde önemli bir hatanın önüne geçti. Güvenlik açığı 850 milyon doları riske attı, ancak sorun herhangi bir kayıp yaşanmadan önce çözüldü. Polygon, sorunu tespit eden bilgisayar korsanına 2 milyon dolarlık rekor bir ödül verdi. Polygon, Plazma Köprüsünü etkileyen kritik bir güvenlik açığını yamaladı.

Hata ödül platformu Immunefi’nin yayınladığı rapora göre herhangi bir hack olmadan sorun çözüldü. Polygon, Ethereum’daki en büyük yan zincir ağı. Kullanıcıların varlıkları Ethereum ana ağından Poligon’a aktarmasına ve bunları Ethereum’a geri çekmesine olanak tanıyan iki yönlü token ağ geçidi olan Plazma Köprüsü’nü işletiyor.

Polygon’un Plazma Köprüsü, ana ağa çekilmesi talep edilen tokenlerin yakılmasını içeren bir güvenlik çıkış mekanizmasına sahip. Polygon Plazma Köprüsünde 5 Ekim tarihinde  beyaz şapkalı hacker Gerhard Wagner, köprüde kötü niyetli bilgisayar korsanlarının köprünün çıkış mekanizmasını atlamasına izin verebilecek bir güvenlik açığını keşfetti.

Polygon açığı bulan hackera 850 milyon dolar ödül verdi

Ana güvenlik açığı, varlıkları Ethereum’a geri çekmek için önceki bloklarda yakma işlemini gerçekleştiren WithdrawManager’ı etkiledi. Wagner, güvenlik açığını Immunefi’ye daha sonra ise Polygon’u bilgilendirdi. Immunefi raporuna göre Polygon ekibi “hemen altta yatan sorunu düzeltmeye başladı” ve kısa süre sonra güvenli  bir şekilde sorun çözüldü. Hatanın, bilgisayar korsanlarının o sırada yaklaşık 850 milyon dolar olan Plazma Köprüsü’nde kilitli olan tüm değeri boşaltmasına izin verecek kadar önemli bir sorun olduğu bildirildi. Polygon ekibi, Wagner’i bugüne kadar kripto alanında ödenen en yüksek ödül olan 2 milyon dolar ile ödüllendirdi.

Ödül sonrasında Polygon kurucu ortağı Jaynti Kanani, Web 3’ü oluştururken güvenliğin sonradan düşünülmemesi gerektiğini söyledi. Polygon Proof-of-Stake ağının daha dayanıklı olduğunu belirtti.

Olay, birlikte çalışabilirlik köprüleriyle ilgili güvenlik sorunlarının bir hatırlatıcısı olarak iyi bir örnek oldu. Çeşitli Katman 1 blockchainlerine ilgi arttıkça köprülerin de popülerliği arttı. Ancak, birçok köprüde, bilgisayar korsanlarının güvenlik açıklarından yararlandığı güvenlik sorunları var. PolyNetwork önemli bir saldırı yaşadı zincirler arası bir köprü hizmetinden 611 milyon dolar kaybetti. Son olarak, pNetwork ve Thorchain’deki diğer zincirler arası köprü olayları da son aylarda milyonlarca dolarlık zarara uğradı.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin