Perpetual Protocol sadece bir ay sonra altıncı en büyük DEX oldu
Perpetual Protocol sadece bir ay sonra altıncı en büyük DEX oldu

Perpetual Protocol sadece bir ay sonra altıncı en büyük DEX oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – XDai destekli Perpetual Protocol, ilk faaliyet ayında 179.000 işlem gerçekleştirmesine rağmen, gaz ücretlerine sadece 183 dolar harcadı.

Layer-2 Ethereum ölçeklendirme çözümü xDai kullanarak merkezi olmayan kalıcı sözleşmeler sunan bir DeFi projesi olan Perpetual Protocol, yalnızca bir ay çalıştıktan sonra haftalık ticaret hacmine göre altıncı en büyük DEX olarak ortaya çıktı.

Dev hacim

Perpetual Protocol tarafından paylaşılan Dune Analytics verilerine dayanarak, DEX’in haftalık 299 milyon $’lık ticaret hacmi, projeyi Synthetix, dYdX ve Kyber gibi projelerin üzerine ve Balancer’ın altıne yerleştirdi.

Bu dönüm noktası, DEX’in toplam hacmi 500 milyon dolardan fazla ve işlem ücreti olarak 500.000 dolardan fazla para ürettiği bir dönem olan projenin ilk faaliyet ayını kutlayan bir blog gönderisinde paylaşıldı.

Protokol tarafından üretilen tüm alım satım ücretleri şu anda protokolü güvence altına almak için tasarlanmış bir sigorta fonuna gönderiliyor ve proje, stake havuzu başladığında ücretlerin %50’sini PERP katılımcılarına aktarmayı planlıyor.

Gaz ücretleri

Blog gönderisinde, Perpetual Protocol, xDai’deki gaz ücretleri Ethereum ana ağındakilerin sadece yüzde biri olduğundan 179.000 işlemi gerçekleştirmek için yalnızca 183 $ harcadığını belirtti. Traderlarının gaz ücretlerini kapsayan Perpetual Protocol ile DEX, doğrudan Ethereum’da faaliyet gösteriyor olsaydı 18.300 $ ücret ödemek zorunda kalacaktı.

XDai, doğrudan Ethereum ana ağında çalışmakla ilişkili ağır ücretlere bir alternatif sunan birkaç L2 ölçeklendirme çözümünden biridir. Synthetix yakın zamanda iyimser toparlamalara geçişinin ilk aşamasını başlattı.

Perpetual, ileriye baktığımızda, 2021’in ilk çeyreğinde limit emir işlevselliği sunmayı umuyor ve Şubat ayında stake etmeye başlayacak.

Merkezi olmayan borsalar, DeFi’nin 2020 3. Çeyrek patlaması sırasında kripto ekosisteminin temel taşlarından biri olarak ortaya çıktı ve önde gelen DEX Uniswap şu anda her gün yaklaşık 1 milyar dolarlık hacim işliyor ve ticaret faaliyetleriyle birçok büyük merkezi borsayı düzenli olarak geride bırakıyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin