Vladimir Putin'den kripto açıklaması
Vladimir Putin'den kripto açıklaması

Önemli gelişme: Vladimir Putin’den kripto açıklaması geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün, resmi hükümet web sitesinde yayınlanan bir habere göre, kripto para madenciliği söz konusu olduğunda Rusya’nın “belirli rekabet avantajlarına” sahip olduğunu söyledi.

Putin’den kripto açıklaması

Dün Rusya Maliye Bakanlığı “bu teknolojilerin gelişmesine izin vermenin gerekli olduğunu” ve kripto para birimi yasağının gerekli olmadığını söylemişti.

Geçen hafta, Rusya’nın merkez bankası Bitcoin madenciliği ve kripto para birimi işlemlerinin yasaklanması çağrısında bulunmuştu.

“Özellikle madencilikte avantajlıyız”

Putin şöyle konuştu:

“Kripto para birimlerinde merkez bankasının kendi pozisyonu var, merkez bankası uzmanlarına göre bu tür faaliyetlerin genişlemesi belirli riskler taşıyor. Özellikle vatandaşlar için, bu konunun yüksek volatilitesi ve diğer bazı bileşenleri göz önüne alındığında böyle bir durum var.”

“Her ne kadar, özellikle madencilik alanında tabii ki belirli rekabet avantajlarımız var. Ülkede mevcut olan elektrik fazlalığını ve iyi eğitimli personeli kastediyorum.”

Kripto para madenciliği, Blockchain işlemlerini doğrulama ve güçlü bilgisayarlar kullanarak yeni kripto paralar veya tokenler basma sürecidir. Bitcoin madenciliği, çok fazla enerji kullanan ve pahalı makineler gerektiren bir süreçtir.

Rus madencilerin rolü büyük

Rus Bitcoin madencileri, Bitcoin ağına bilgi işlem gücünün %10’undan fazlasını sağlıyor, ancak ülkenin yetkilileri defalarca sektördeki kısıtlamalardan bahsetti. Bir noktada dünyanın Bitcoin madencilik faaliyetinin çoğuna ev sahipliği yapan Çin, yakın zamanda çevresel kaygıları öne sürerek uygulamayı yasakladı.

Çin’in Bitcoin madenciliği yasağı, o zamandan beri madencilerin dünyanın diğer bölgelerine toplu göçüne neden oldu.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin