Sıcak Haber: Premier League, yeni bir NFT anlaşmasına imza attı!

NFT tarafında işler kızışıyor: Bir habere göre manipülasyon söylentisi var!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kendi alanında bir sektör haline gelen NFT pazarı, büyümeye devam ediyor. Kendi başına sektör olmasıyla birlikte ciddi bir yol katetti. Bu sayede kimsenin haya edemeyeceği paralar pazar içinde dönmeye başladı. Bununla beraber bazı manipülasyon söylentileri de ortaya çıktı. Son olay ise henüz yeni gerçekleşti.

Bir Bloomberg raporuna göre, Bored Ape NFT koleksiyon sahibi Yuga Labs’ın CryptoPunks ve Meebits koleksiyonlarını yakın zamanda satın alması, potansiyel piyasa manipülasyonu nedeniyle kripto topluluğundan eleştiri aldı.

Söylemin büyük bir kısmı, anlaşmanın duyurulmasından önce oldu. Bazı Meebits NFT’lerinin görünüşte şüpheli edinimi etrafında toplanmış gibi görünüyor. Anlaşma açıklandıktan sonra NFT’lerin değeri neredeyse iki katına çıktı.

Blockchain güvenlik firması PeckShield’in verilerine göre, net bir NFT satın alma geçmişi olmayan 14 Ethereum adresi, 5 Mart ile 11 Mart arasında 159 Meebit satın almıştı.

NFT pazarında manipülasyon karışıklığı

Anlaşma, şu anda en büyük iki NFT koleksiyonu olan Bored Ape Yacht Club ve CryptoPunks’ın haklarına sahip olduğu göz önüne alındığında, Yuga’yı NFT pazarındaki en büyük varlık haline getirdi. İki koleksiyonun toplam değeri yaklaşık 1,4 milyon ETH veya 4,1 milyar dolar.

Haber, NFT’lerin teknik olarak menkul kıymet olarak kabul edilmediği göz önüne alındığında, Meebits alımlarının içeriden öğrenenlerin ticareti olarak sınıflandırılıp sınıflandırılamayacağına dair tartışmaları alevlendirdi. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), NFT’leri kapsamına almayı ima etti. Ancak şu ana kadar herhangi bir mevzuat kabul edilmedi.

Kripto piyasa manipülasyonuna yabancı değil

Piyasa aslında bu gibi düzene fazlasıyla alışık. Kripto düzenlemesinin hala başlangıç aşamasında olduğu göz önüne alındığında, ortam birkaç dolandırıcılığa göz yumması gayet doğal. Bu tür dolandırıcılıkların yaygınlığı göz önüne alındığında, “pompala ve boşalt” ve “halı çekme” gibi terimler toplumda yaygın bir dil haline geldi. Birkaç ilk kripto para teklifi, ihraççının tokenın arzını kontrol edebildiği göz önüne alındığında, piyasa manipülasyonu için potansiyel iltihaplı zeminler gibi görülür.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin