60 bin doları geri alan Bitcoin trendine devam edebilecek mi?
60 bin doları geri alan Bitcoin trendine devam edebilecek mi?

Morgan Stanley’in dijital varlıklar başkanı, bankanın kripto alanına girişinin nasıl geliştiğini açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Morgan Stanley, kripto teknolojisini geleneksel piyasa altyapısına uygulamak için Avrupa’daki borsalarla çalışıyor

Diğer büyük bankaların aksine, Morgan Stanley aktif olarak kripto varlık saklama sürecini araştırmıyor.

2020’nin son çeyreğinden bu yana bir Bitcoin rallisi tüm hızıyla devam ediyor, ancak önceki döngülerin aksine, büyük finans kurumları daha yakından ilgileniyor.

Kripto yolculuğu

Morgan Stanley dijital varlık piyasaları başkanı Andrew Peel yakın zamanda bir röportajda bankanın kripto yolculuğunu özetledi.

Firmaya 2018 yılında katılan Peel, finansal danışmanlık ve yatırım bankacılığı işleriyle tanınan Morgan Stanley’in, müşterilere bitcoin vadeli işlemlerine dayalı bir takas ürününü nasıl sunabileceğini araştırdığını söyledi. Nitekim Bloomberg, Eylül 2018’de firmanın kriptoya bağlı türevlerde alım satım sunacağını bildirdi.

Peel konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Aslında 2018’de bu göreve getirildim. İlk görev, bitcoin üzerinde CME ve Cboe vadeli işlemleriyle bağlantılı takas tabanlı bir ürünün piyasaya sürülmesini denetlemekti. Özellikle Bitcoin ve kripto’nun daha çok kurumsal bir varlık sınıfı haline geleceği görüşünü tartıştık. Bu varlık sınıfının 2017’deki perakende çılgınlığının hemen sonunda nasıl gelişeceğine dair beklentiler vardı. Neyse ki o sırada Morgan Stanley’deki üst düzey yönetim, bu alanın sadece Bitcoin değil, daha geniş dijital varlık piyasasının, biraz uzmanlık sahibi olmamız gereken bir konu haline gelebileceğine dair bir vizyona sahipti.”.

Eylül 2017’de Morgan Stanley CEO’su James Gorman, Bitcoin’i savunan birkaç Wall Street yöneticisi arasındaydı. O sırada, kripto para biriminin “geçici bir modadan daha fazlası” olduğunu söyledi.

Nihayetinde Morgan Stanley, takas ürününü yayınlamadı, ancak bununla ilgili bir dizi müşteri tartışması yaptı. Peel, firmanın 2020’nin sonundan bu yana geleneksel finansal hizmetler dünyasından Bitcoin’e daha “önemli” ilgi gördüğünü söyledi.

Şu an yaşananlar

Şu anda olanlara gelince, Morgan Stanley, bankanın operasyonlarına aşina olan bir kaynağa göre, akıllı sözleşmelerin ve dağıtılmış muhasebe teknolojisinin belirli ticaret süreçlerini nasıl otomatikleştirebileceği ve belirli ürünleri nasıl yapılandırabileceği konusunda düzenlenmiş Avrupa borsalarıyla çalışıyor.

Başka bir kaynak, Goldman Sachs ve JPMorgan gibi diğer büyük bankalardan farklı olarak Morgan Stanley’in aktif olarak kripto gözetimini araştırmadığını söyledi.

Morgan Stanley’in yatırım yönetimi baş küresel stratejisti Ruchir Sharma, Aralık ayı başlarında Financial Times’da yayınlanan bir görüşte, Bitcoin’in “orta bir borsa olarak doları değiştirme hedeflerinde ilerleme kaydetmeye başladığını” yazdı.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin