featured

Metaverse varlıklarını heyecanlandıran gelişme: Mark Zuckerberg kullanım için araştırıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçen yıl Facebook, Metaverse dünyasına en büyük geçişini öneren Meta olarak yeniden markalaştı. 2021 yılında atılan adım Metaverse varlıklarını da harekete geçirdi. Bu hareketlilik bu sene ise daha da çoğaldı. Son haber ise Meta altcoinlerini heyecanlandırdı.

Financial Times’ın raporuna göre, Mark Zuckerberg, kullanıcıları çekmek ve elde tutmak için alternatif gelir akışları araştırıyor. Şirketin finansal kolu, Metaverse’ine sanal bir para birimi getirmek istiyor. Konuya aşina olan kişilere göre, Meta’nın dahili çalışanları şimdilik onu “Zuck Bucks” olarak adlandırıyor.

Bazı kaynaklar ise, bunun Blockchain tabanlı bir kripto para birimi olmayacağını söyledi. Bunun yerine Meta, merkezi olarak kontrol edebileceği uygulama içi belirteçlere odaklanıyor. Bu, oyun uygulaması Roblox tarafından Roblox para biriminin tanıtımına benzeyeceği düşünülüyor.

Metaverse varlıkları daha fazla ön planda

Meta, Facebook kullanıcılarını ve gruplarını anlamlı katkılarından dolayı ödüllendirmenin bir yolu olarak “sosyal belirteçler” veya “itibar belirteçleri” oluşturmaya da çalışıyor. Başka bir plan, fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram’da belirli etkileyicilerle ilişkilendirilmiş “yaratıcı paraları” kullanmak. Bu yılın başlarında Meta’nın finans bölümü Stephane Kasriel şunları söyledi:

“Ürün stratejimizde ve yol haritamızda değişiklikler yapıyoruz. Böylece meta veri tabanı oluşturmaya ve bu dijital dünyada ödemelerin ve finansal hizmetlerin nasıl görüneceğine öncelik verebiliriz.”

NFT paylaşım özelliği Mayıs ortasına kadar Facebook’a geliyor

Mark Zuckerberg, değiştirilemez tokenler (NFT’ler) konusunda iyimser ve Metaverse’de dijital malları ve ticareti işlemek için potansiyel araçlar olarak hizmet edebileceklerine inanıyor. Zuckerberg, şirketin Instagram uygulamasında NFT’ler için destek ekleyeceklerini de doğruladı.

Konuya aşina olan kişiler, Meta’nın 2022 Mayıs ortasına kadar Facebook’ta NFT yayınlamak ve paylaşmak için bir pilot uygulama başlatabileceğini söyledi. Daha sonra, NFT sahipleri için Facebook Grubu üyeliklerine izin vermenin yanı sıra yeni NFT’ler basmak için bir özelliği test edecek. Kaynaklar Facebook’un gelecekte “ücretler ve/veya reklamlar” yoluyla NFT’lerden para kazanmaya izin verebileceğini söyledi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin