featured

Meta verilerinin ardından; Metaverse coinleri kan kaybediyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Facebook olarak bilinen Meta, bu haftanın başlarında 10 milyar dolarlık kayıp bildirmesinin ardından Metaverse tokenleri de iki gündür kayıp yaşıyor. Meta veri tabanı, geniş anlamda, insanların gerçek dünyada olduğu gibi, ancak dijital olarak etkileşimde bulunabilecekleri sanal bir dünyayı olarak tanımlanabilir.

Blockchain tabanlı oyunların tokenleri Axie Infinity (AXS), The Sandbox (SAND) ve Gala (GALA) son 24 saatte %12 oranında düşüş kaydetti. Çarşamba gününden bu yana tokenler düşüş yaşıyor.

Metaverse tokenlerini önümüzdeki günlerde ne bekliyor?

Perşembe günü Asya’nın erken saatlerinde AXS, öğleden sonra saatlerinde 49 dolara hafifçe toparlanmadan önce 46 doların altına geriledi. Meta’nın Çarşamba günkü kazanç açıklamasından önce 53 doların üzerinde işlem görüyordu. AXS tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 162 dolara Kasım 2021 tarihinde ulaştı şu an ise o seviyenin oldukça gerisinde işlem görüyor.

Chart

Kripto araştırma şirketi Delphi Digital, kısmen oyunun yerel Smooth Love Potion (SLP) tokenleriyle bağlantılı olarak, token fiyatlarındaki düşüşün Axie Infinity’deki düşen kullanıcı etkinliğiyle birleştiğini söylüyor.

Delphi analistleri bir notta şunları açıkladı:

“SLP fiyatları düştükçe, oyuncular birkaç ay öncesine kıyasla çok fazla kazanamadıkları için sıkıntı çekiyo. Zirvede, bir oyuncu mevcut fiyatlarla (günde 100 SLP varsayıldığında) 21 Temmuz’da günlük 35 dolara karşılık bugün 1 dolar kazanabilirdi. Bu, gelir büyük ölçüde düştüğü için birçok oyuncunun oynamayı bırakmasıyla sonuçlandı.”

SAND ve GALA için fiyat çizelgeleri benzer sıkıntıları yaşıyor. SAND fiyatları, Meta’nın kazanç açıklamasının ardından Perşembe günü 24 saatlik bir süre içinde %10’a varan düşüşle 50 sent kadar düşüş kaydetti. GALA aynı dönemde 0,20 dolardan 0,18 dolara seviyesine geriledi. Her iki token de Cuma günü Asya sabah saatlerinde daha geniş kripto pazarındaki toparlanmanın yanı sıra fiyat toparlaması gösterdi.

Chart

Meta veri deposu konsepti, geçen yıl, değiştirilemez tokenlerin (NFT’ler) yükselişinin yanı sıra önem kazandı. Metaverse yinelemeleri, elektronik devi Samsung’un Decentraland’da bir pop-up mağaza açmasından FTX.US ve Binance.US kripto borsalarının Solana tabanlı Portallarda ofisler kurmasına kadar dayanıyor.

Bazı geliştiriciler, meta veri deposuna odaklanan geleneksel şirketlerin pazar performansının, meta veri deposu tabanlı tokenlerle ilişkisini yönlendirebileceğini söylüyor.

Blockchain oyun platformu Spielworks CEO’su Adrian Krion, CoinDesk’e gönderdiği e-mail şu şekilde:

“Meta’nın metaverse çabaları ve metaverse tokenlerinin algılanan potansiyeli arasında kesinlikle bir korelasyon var. Facebook’un yeniden markalaşmasından bu yana alana ilgi arttı. Bu nedenle Facebook’un stratejisindeki herhangi bir aksilik, diğer tokenlerin de Pazar algısını etkileyecektir.”

Oz Finance ekosistem mimarı Vincent Choy, CoinDesk’e gönderdiği bir e-posta ise şu şekilde:

“Meta veri deposu tokenlerinin değeri için net bir fayda sağlamadan, meta veri deposunun geleceğine ilişkin yatırımcının duyguları için önemli bir aracı rolünde. Sektör çok daha olgunlaşana kadar tokenlar ve hisse senetleri arasında bir korelasyon olacağına inanıyorum.”

Facebook Reality Labs (FRL) bölümü, 2021 yılında 2.3 milyar dolar gelir elde etti. Meta’nın Facebook, fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram ve mesajlaşma platformu WhatsApp gibi çeşitli işlerinden elde edilen 116 milyar doların bir kısmı.

Meta, kayıplara rağmen geri adım atmıyor. CEO Mark Zuckerberg Çarşamba günü yaptığı açıklamada, şirketin metaverse geliştirmelerinin yıl sonuna kadar tüm hızıyla devam edeceğini açıkladı.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin