Satın alınabilecek 5 Metaverse tokeni

Metaverse arazi satışında büyük çöküş: 2022 yılının rakamları şaşırtıcı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 yılının son çeyreğinde zirve yapan kripto piyasası daha sonrasında büyük bir çöküşe sahne olmuştu. Bu dönemde sadece varlıklar kayıp yaşamadı. Pek çok trend ve ana akım büyük bir daralmaya gitti. Hatırlayacağınız üzere Facebook kurucusu, o dönemde Meta kavramını ortaya çıkarmıştı.

Meta, sanal evrenin bir başlangıç olacağı mesajlarını vermişti. Tüm dünya bu açıklamalara kilitlenmişti. Ancak trend kripto dünyasında yaşanmış ve varlıklar, projeler büyük bir yükseliş göstermişti. Ayrıca Metaverse arazi satışı bir anda patlmıştı.

2021 yılının son döneminde yaşanan patlama şimdi ise yerini durgunluğa hatta gerilemeye bıraktı. Milyon dolara satılan araziler şu anda yatırımcıların elinde kalmış gibi görünüyor.

Metaverse arazi satışı düşüşte

Metaverse, 2021 kripto boğa koşusu sırasında, özellikle sosyal medya devi Facebook sanal dünyaya büyük bir dönüş yaptığından, sıcak konuydu. Ancak Metaverse’deki emlak piyasası ciddi bir çöküşle karşı karşıya.

The Information  tarafından sunulan verilere göre, sanal arazinin parsel başına ortalama fiyatı %66’dan fazla düştü. Aynı zamanda, altı büyük platformda Metaverse gayrimenkulünün toplam aylık işlem hacimleri, son altı ayda %90 oranında azaldı.

Kripto ve NFT pazarındaki büyük bir düşüşün ardından fiyatların düştüğünü belirtiyor. Birçok Metaverse gayrimenkul alıcısı, sanal dünyada kendi gayrimenkullerini inşa etmek isteyen şirketlere kiralamak veya satmak umuduyla satın aldı. 

Metaverse iş ilanlarında son durum

İşyeri araştırmacısı Revelio Labs’e göre, Metaverse alanındaki işler, Nisan ve Haziran arasındaki dönemde geçen çeyrekte %81’den fazla arttı. Ancak bu haberin Metaverse arazi satışlarına denk gelmesi bir hayli manidar oldu.

Teknoloji sektöründeki yeni işe alımlardaki yavaşlama ile de örtüşüyor. Revelio Labs ekonomisti Jin Yan, Facebook’un Metaverse’e dönmesinden sonra bunu “talep tarafından kısa ömürlü bir yutturmaca” olarak nitelendirdi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin