Mastercar’a göre bu gelişme kripto alanını daha da güçlendirecek
Mastercar’a göre bu gelişme kripto alanını daha da güçlendirecek

Mastercard’a göre bu gelişme kripto alanını daha da güçlendirecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mastercard Başkanı Michael Miebach, şirketinin devasa kripto patentleri almasının, merkez bankası dijital para birimleri geldiğinde faydalı olacağını belirtti.

Ödeme devinin edindiği fikri mülkiyetin, dünya finans sektöründeki CBDC’lerin yükselmesini beklediği için şirketi iyi bir konuma getirmeye yardımcı olacağını söyledi.

Miebach, bir CBDC’nin bir kabul ağı veya çerçevesi için bir bağlantı gerektirdiğini ve küresel ödeme firmasının böyle bir bağlantı sağlamak için iyi bir konumda olduğunu söyledi.

Mastercard, kripto IP’si için “lider ödeme oyuncusudur”

Mastercard, kripto tabanlı işlemleri doğrudan kullanılabilecekleri ağına bağlayan bazı kripto varlıkları ve ürünleri üzerinde fikri mülkiyete sahip.

Miebach’a göre ödeme firması bu yolla kendine ve kripto alanına değer katıyor. Mastercard başkanı, ödeme işlemcisi devinin kripto IP için “lider ödeme oyuncusu” olduğunu iddia etti. İddiası şimdilik haklı olsa da, bu pozisyonu şirketin elinden almak için daha zorlu bir rakip geliyor.

Çin merkezli ticaret e-ticaret devi Alibaba, yıl sonundan önce blockchain patentlerinin lideri olmak için hazırlanıyor ve şu anda birçok anlaşma gerçekleştiriyor.

Mastercard, bir CBDC başlatma planlarıyla dünya hükümetlerine yaklaşıyor

Küresel ödeme devi Mastercard, bir CBDC başlatma planlarıyla dünya çapındaki hükümetlere yaklaşıyor.

Firma, merkez bankası destekli dijital para testi için bir sandbox başlattı. Bu hamle, ödeme devinin dijital para birimleri geniş çapta kabul gördükten sonra tam olarak bu alana katılma ciddiyetini gösteriyor.

CBDC, bir bölgede uçtan uca ödemeler için kullanılacak dijital bir nakit sürümü. Çözümü inşa etmenin yanı sıra, özel sektör de onu kontrol etmek istiyor. Kripto topluluğundan kimi analistler, tek bir taraf tarafından merkezileştirilip kontrol edilebilecekleri için CBDC’lerin doğasını sorguluyor.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin