Mansur Yavaş, Metaverse hakkında açıklama yaptı
Mansur Yavaş, Metaverse hakkında açıklama yaptı

Mansur Yavaş’tan Metaverse açıklaması!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Metaverse sektörü dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Bugün DEVA Partisi’nin Metaverse evreninden bir arsa satın aldığı haberini aktarmıştık. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Metaverse ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Twitter üzerinden halka seslenen Yavaş, Ankara’nın Open Ar Cloud Association’un 4. test şehri olduğunu müjdeledi.

Open Ar Cloud Association nedir?

“Open AR Cloud Association” (OARC), küresel bir kâr amacı gütmeyen kuruluştur.

ABD’de, Portland Oregon’da faaliyet gösteren OARC, Danışma Kurulunun rehberliğinde Yönetim Kurulu tarafından yönetiliyor. Ayrıca organizasyon; üyeler, ortaklar, çalışma grupları ve gönüllü ekiplerden oluşuyor.

Topluluğun misyonu, herkesin yararına fiziksel ve dijital dünyaları birbirine bağlamak için açık ve birlikte çalışabilir AR Bulut teknolojisi, veri ve standartların gelişimini desteklemek.

Open Ar Cloud Association, kendilerini şöyle tanımlıyor:

AR bulut teknolojisinin, birbirimizi ve fiziksel çevremizi görme ve etkileşim kurma şeklimizi derinden değiştireceğine inanıyoruz. Daha iyi bir dünya inşa etmek için gereken standartları, yönergeleri, araçları ve verileri oluşturmaya kendimizi adadık. Her şeyden önce, bireysel ve toplu özgürlüklerimizi, mahremiyetimizi, haysiyetimizi ve fırsatlarımızı hepimiz için korumamız gerektiğini biliyoruz.

Topluluk, değerlerini ise şöyle sıralıyor:

  • Açık, şeffaf ve birlikte çalışabilir olmak.
  • Değişmez değerler tarafından yönlendirilmek.
  • Çeşitli aktif bir topluluğun fikir birliği ile oluşturulan standartları kullanmak.
  • Dağıtık veri ve teknoloji aracılığıyla özgünlük ve hesap verebilirliği sağlamak.
  • Bireylerin mahremiyetine ve haklarına saygı göstermek ve korumak.
  • Yeniliği ve fırsatı teşvik etmek.
  • Kullanıcıları veri ve içerik oluşturmaya teşvik etmek.
  • Yerel ve küresel kural ve düzenlemelere uymak.

DEVA Partisi de Metaverse alanına girdi

DEVA Partisi Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanı Burak Dalgın, bu sabah Metaverse üzerinden arsa aldıklarını duyurdu. Sanal parsel tercihini Ankara’dan yana kullanan parti, Çankaya ilçesinin Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan genel merkezini sanal evrene taşıdı. “Hayallerimize bile yetişemezler” diyen Dalgın, sosyal medya hesabı üzerinden metaverse evrenindeki genel merkezi paylaştı. Paylaşımda ayrıca DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın da sanal evrendeki haline yer verildi.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin