Dikkat, bu DeFi tokenları çok düştü! Alım fırsatı olabilir mi?

DeFi projeleri 2022’ye bomba gibi başladı! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Merkeziyetsiz finans sistemleri 2021 yılının son çeyreğinde pasif bir görüntü çizdi. 2022 yılına girmeden önce hemen hemen her DeFi projesi negatif bir tablo içindeydi. 2020 yılı ve 2021 yılının ilk çeyreğinde DeFi projeleri patlama yaşamıştı. Piyasanın yükünü merkeziyetsiz varlıklar çekmişti. Bu durum 2022 yılında da gerçekleşebilir mi?

2021 yılını kötü bitiren DeFi projeleri, 2022 senesine sert giriş yaptı. Yılın ilk 5 gününde, DeFi’ların TVL’si yaklaşık %4 artarak yaklaşık 10 milyar dolar oldu. Artışa birçok proje fiyatlanarak önemli katkı sağladı. YFI, dYdX, UNI, ANY gibi varlıklar öne çıkan projeler oldu.

Geçen yılın sonuna doğru, merkezi olmayan finansta kilitli varlıkların toplam değeri yaklaşık 230 milyar dolara kadar düştü. Bu düşüş DeFi alanında önemli etki oluşturdu. Fazlasıyla düşüşe sahne olan DeFi projelerine yatırımcılardan ilgi ise eksik olmadı. Dip seviyelerden kaliteli DeFi projeleri toplandı.

DeFi projeleri TVL alanında yüzde 4 artış yaşadı
Kaynak: DeFiLlama

DeFi projeleri TVL alanında yüzde 4 artış yaşadı

DeFiLlama tarafından merkezi olmayan finansta kilit bulunan varlıklar hakkında veri paylaşımında bulundu. Elde edilen verilere göre,  DeFi’nin TVL’si 11 Aralık itibarıyla 228,13 milyar dolardı. Ancak rakam bu 1 Ocak itibarıyla 245 milyar dolara yükseldi. 5 Ocak Çarşamba günü ise 256 milyar dolara kadar yükseldi. Bu, TVL’nin bu yılın ilk 5 gününde 10 milyar doların üzerinde toplandığı anlamına geliyor. 

Verilere göre TVL, Ethereum, Terra, Binance Smart Chain (BSC), Avalanche, Solana, Near, Harmony, Ronin vb. gibi akıllı sözleşme özelliklerini destekleyen blok zinciri ağları arasında paylaşılıyor. DeFiLlama, DeFi projeleri hakkında farklı bir bilgi daha paylaştı. 

Veriler, Ethereum’un 383 protokolde 160,96 milyar dolar değeriyle lider olduğunu gösteriyor. Ethereum’u 19 milyar dolar ile Terra izliyor. Binance Smart Chain (BSC), 265 DeFi protokolünde 16,57 milyar dolar ile üçüncü sırada yer alıyor.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin