Kripto paralar caiz midir? Bitcoin caiz midir?
Kripto paralar caiz midir? Bitcoin caiz midir?

Kripto paralar caiz midir? Bitcoin caiz midir? Diyanet İşleri Başkanı açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para birimleri tüm dünyayı kasıp kavurmaya devam ederken milyonlarca yatırımcı piyasada işlem yapıyor. Pek çok ülkede düzenlemeler konusunda yeni adımlar atılmasına rağmen yine de net bir fikir birliği oluşabilmiş değil. Millet ayırt etmeksizin herkesin ilgi gösterdiği kripto paralarla ilgili Müslüman aleminin aklında ise tek bir soru var: Kripto paralar caiz midir? Bitcoin caiz midir?

Konuyla ilgili en net açıklama, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan geldi.

Kripto paralar caiz midir?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın açıklamasına göre “Kripto paralar caizdir diyemeyiz”.

NTV’nin haberine göre Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kripto paraların İslami esaslara uygun olup olmadığı hakkında birtakım açıklamalarda bulundu.

Erbaş şöyle dedi:

“Güvenilir olmadığı ve istismara açık olduğu için caiz diyemeyiz.”

Yine de bazı belirsizlikler olduğunu gizlemeyen Erbaş, konunun akademik tarafta da incelendiğinin altını çizdi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Bunu biz bir uzman yardımcısı arkadaşımıza tez konusu olarak verdik. Bir hocamız tez olarak bunu hazırlıyor. Tez bittikten sonra da tekrar görüşeceğiz. Ama şu an itibarıyla kripto paralar için caizdir değildir diyemiyoruz.”

Bitcoin caiz midir?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın açıklamasına göre “Bitcoin caiz değildir.” diyebiliriz.

Bitcoin, kripto paraların atası olarak kabul edildiği için bu açıklamanın Bitcoin için de geçerli olduğunu söylemek güvenli olacaktır.

Daha önce Malezya İslam Şurası’nın “Kripto paralar caiz midir?” sorusuna verdiği yanıt için buradaki haberimizi okuyabilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin