featured

Kripto Para Piyasalarında Tsunami Başladı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Temmuzun ikinci haftasına şaşırtıcı bir düşüşle başlayan piyasalarda ibrelerin neredeyse tamamı aşağıyı ve renkleri de kırmızıyı gösteriyordu. 24 saat içinde piyasalar tamamen yeşile döndü.

Dün yazdığım ”Temmuz’un İkinci Haftası, Bitcoin ve Kripto Para Piyasasında Tsunami” başlıklı analiz yazımda, özetle; Bitcoin’in kripto para piyasası için bir lokomotif olduğundan, Bitcoin’in yükselmesi ya da düşmesinin, piyasaların neredeyse tamamını etkilediğini belirtmiştim. Piyasaların genel iniş grafiğinin 01 Ağustosta olması beklenen Bitcoin alt yapısındaki değişiklik ve bu tarihin yaklaşıyor olmasından olabileceğini , ancak yine de bu düşüşün, bir tsunami olma olasılığından bahsetmiştim.

Tüm ivmelerin kırmızı olduğu salı gününde, yalnızca bir ay içerisinde neredeyse 3,000 $ seviyelerini gören Bitcoin, birkaç haftadır istikrarını koruyor gibi görünse de, her gün aşağı inen bir ivme ile en son Temmuz 15’inde gördüğü 2,200 $ kuruna geriledi.

Bunun tam bir tsunami’yi andırdığını söylemek mümkün olabilir. Bitcoin, sadece saatler içinde gece gelen hareketlilik sonucu 2,400$’ın üzerine tırmanarak Tsunaminin taşma eylemine başlamış olabilir. Bazı kesimler tarafından ”beşinci dalga gelebilir” söylemlerine de bakacak olursak, önümüzdeki periyotta Bitcoin’in 4 Bin $ seviyelerine tırmanma çabalarını seyredecek olabiliriz.

Coinmarketcap verilerine göre, bu gün Bitcoin ile birlikte, ilk yüzde bulunan kripto paraların neredeyse tamamının tırmanışa geçtiğini, ilk 10 kripto paranın hepsinin yeşil bir tablo çizdiğini görüyoruz.

Geceye, 39.6 Milyar $’lık market hacmi ile yaklaşan Bitcoin’in ardından, tekrar 220$’ın üzerine tırmanan Ethereum’un market hacmi 21.2 Milyar $ ve %16’nın üzerinde bir artış gösterdi. Ripple, 0,195$, Litecoin 48$, Ethereum Classic ise, %31 artışla 20$’a yaklaştı.

Toplam piyasa hacimlerine göre ilk 100 sıralamasındaki günün rekortmeni, %200 artış gösteren DaxxCoin olurken, %151’lik artışla ChainCoin onu takip etti.

Sinan Dündoğan

Kripto Para Haber / Kurucu
Kripto Para Araştırmacısı


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Temmuz’un İkinci Haftası, Bitcoin ve Kripto Para Piyasasında Tsunami

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin