featured

Temmuz’un İkinci Haftası, Bitcoin ve Kripto Para Piyasasında Tsunami

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birkaç haftadır tereddütlü grafik çizen kripto para piyasaları, son 24 saatte kırmızıya döndü. Özellikle Bitcoin adına haftalardır süren tartışmalara rağmen olumlu tablolar çizen uzmanların görüşünün tam aksine, kripto para piyasasındaki istikrarlı düşüş devam ederken, gece saatlerinde toplam piyasa hacminde belkide rekor bir gerileme oldu.

Coinmarketcap verilerine göre son 24 saatlik düşüş tam 15 Milyar$.

İlk 10 Kripto Para birimini incelediğimizde tamamının -%7 ila -%30’a varan düşüşler sergilediğini görüyoruz. Bitcoin son zamanlarda en istikrarlı dijital para olmasına rağmen -%7.24 değer kaybı yaşarken, Ethereum, beklenmedik şekilde -%22’ye varan bir değer kaybı yaşadı ve 180$ bandına kadar geriledi. Ripple -%25, son zamanların parlayan yıldızı İota ise -%30’a yakın bir gerileme sergiledi.

İlk 100 sıralamasına baktığımızda ise, -%54’e varan bir düşüşle Etherol göze çarparken, yalnızca 5 Dijital Para yükseliş sergiledi. Tether, %0.33, Mcap, %0.06, Funfair, %5.09, Peerplays, %2.74 oranlarında yükselirken, Pluton ise %138’lik bir yükselme ise kırmızı tablo arasında ilk yüzde yeşil rekortmen oldu.

Gerek Bitcoin ve Ethereum, gerekse diğer Kripto Paralara yatırım yapan meraklılar, bu düşüş karşısında oldukça telaşe kapılmış görünüyor. Buna rağmen, analistler ve kripto para uzmanları, bu düşüşün doğal olduğunu, paniğe kapılacak bir durum olmadığı, atılacak adımlarla piyasaların tekrar kendini toparlayacağı görüşünde.

Başka bir bakış açısına göre ise, bu durum 01 Ağustosta olması beklenen Bitcoin’in alt yapısı ile ilgili düzenlemelerin, yatırımcıların aklında soru işareti oluşturması ve bu tarihin artık yaklaşıyor olması.

Bilindiği gibi, Bitcoin, kripto para sektörünün en önemli oyuncusu ve lokomotifi. Bir diğer görüş, Bitcoin için beşinci dalganın yaklaştığı bir tsunami’den dolayı değer kaybı yaşıyor. Bu değer kaybı, gelecek olan büyük bir dalganın habercisi olabilir. Bu dalga sonucu beklentiler Bitcoin kurunun 4bin$ seviyelerine ulaşması. Bitcoin bu tsunamiden dolayı geri çekiliyor, o geri çekildikçe yanında diğer tüm koinleri de sürüklüyor. Dalganın ne zaman geleceği bilinmez ancak bilinen şu ki, Bitcoin’in hakettiği fiyat bu değil.

Sinan Dündoğan

Kripto Para Haber / Kurucu
Kripto Para Araştırmacısı


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Kenisgberg; ”Elinizi Çabuk Tutun, Bitcoin Almak İçin Uygun Zaman”

Bitcoin 4bin Dolar’a Yaklaşabilir

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin