featured

Kripto madenciliği için Rusya’dan “hızlı yasallaştırma” adımı gelecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ukrayna’daki çatışma günde güne şiddetleniyor. Enerji açısından zengin olan ve her zamankinden daha sert yaptırımlara maruz kalan Rusya, yaptırım etkilerini azaltmak için potansiyel olarak kripto madenciliğini hızlandırmak istiyor.

Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Evgeny Grabchak 26 Mart’ta TASS tarafından hazırlanan bir rapora göre kripto madenciliğinde yasal boşluğun kaldırılması gerektiğini duyurdu. Grabchak, madencilik yerlerinin belirlenmesinin ve madenciler için enerji kaynaklarının serbest bırakılmasının federal düzeyden ziyade bölgesel düzeyde daha etkili olacağını ve bunun bölgesel kalkınma planlarıyla yönetilmesi gerektiğini vurguladı.

Kripto madenciliği için Rusya elini çabuk tutmak istiyor

Sert yaptırımlara maruz kalan Rusya, kripto alanında gelişim göstererek açığı kapatmanın peşinde. Enerji Bakan Yardımcısı ayrıca kripto para madenciliğinde var olan yasal boşluğun “mümkün olan en kısa sürede” halledilmesi gerektiğini vurguladı. Grabchak,

“Yasal boşluk, bu alanı düzenlemeyi ve oyunun net kurallarını belirlemeyi zorlaştırıyor. Bu yasal boşluk bir an önce ortadan kaldırılması gerekir. Bu faaliyetle bir şekilde geçinmek istiyorsak ve mevcut gerçeklikte başka seçeneğimiz yoksa, yasal düzenlemeyi getirmeliyiz. Madencilik kavramını düzenleyici çerçeveye eklemeliyiz.”

Geçen hafta, Rusya Devlet Duması üyesi ve Enerji Komitesi başkanı Pavel Zavalny, “dost ülkelere” enerji ihracatı için ödeme alternatifleri olarak Bitcoin ve ulusal para birimlerini de önermişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, “dost olmayan ülkelerin” bu tür işlemler için rubleyi kullanması yönündeki önceki talebinin devamı olarak, Zavalny, AB’nin reddettiği ülkenin enerji kaynakları için ödeme seçenekleri olarak altını ve Rusya’nın para birimi olan ruble konusunda ısrarcı olduklarını belirtmişti.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin