Kripto haberleri peş peşe geliyor: Aylık kapanışa yakın canlılık var!

Kripto haberleri peş peşe geliyor: Aylık kapanışa yakın canlılık var!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son iki gündür kripto haberleri piyasayı diri tutmaya çalışıyor. Dün Elon Musk tarafından gelen güzel haberi bugün ise, Fidelity sürdürdü. Son dönemlerde can sıkan piyasa için olumlu gelişmeler az da olsa can suyu oldu.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük 401 bin plan sağlayıcısı olan Fidelity Investments, çalışanlara emeklilik portföylerine kripto para ekleme şansı sunuyor.

Fidelity’nin işyeri emeklilik ürünleri başkanı Dave Gray, geleneksel yatırımcılar arasında kripto yatırımlarına yönelik iştahın arttığını söyledi. New York Times’a verdiği demeçte, “Dijital varlıkların bir emeklilik planında nasıl sunulabileceği konusunda plan sponsorlarından organik olarak artan bir ilgi duymaya başladık” sözlerini sarf etti.

Yatırımcılar, bir noktaya kadar portföy fonlarının ne kadarının dijital varlıklara tahsis edildiğini belirleyebiliyor. İşverenler, şimdilik bir yatırımcının portföyünün %20’sine kadar olan yüzde dağılımı için tavanı seçiyor. Hesabın ücreti, kısmen işverene ve varlıkların değerinin yüzde 0,75 ila 0,9’u arasında ne kadar yatırım yapıldığına bağlı olacak.

Fidelity, Çalışma Bakanlığı’nın sınırları aştığını söylüyor

ABD Çalışma Bakanlığı, işverenlerden çalışanların çıkarlarını dikkate almalarını istedi ve geçen ay kripto paranın bu kriterin altına düşmediğini öne süren bir kılavuz yayınladı. Departman geçen ay yaptığı açıklamada, “Bu yatırımlar, önemli dolandırıcılık, hırsızlık ve kayıp riskleri de dahil olmak üzere, katılımcıların emeklilik hesaplarına önemli riskler ve zorluklar getiriyor” dedi.

Gray, plan mütevelli heyetleri yatırımcının güvenliğini sağlamaktan sorumlu olduğundan, departmanın yetki alanını aştığına inanarak şunları söyledi: 

“Çalışma Bakanlığı, plan sponsoru mütevelli heyetlerine haklı olarak ait olanlar için kripto hakkındaki kendi görüşünü değiştiriyor.”

Dijital varlık tahsisine artan ilgi

Kripto para birimi tahsisi sunan daha önceki 401 (k) oyuncudan biri. Geçtiğimiz Haziran ayında kripto borsası Coinbase ile çalışanların dijital varlıklarda %5’e kadar varlık tahsisine izin vermek için bir anlaşma yaptığını açıklayan ForUsAll olmuştu.

Bir Fidelity anketine göre ise, tüm kurumsal yatırımcıların %33’ünden fazlası portföylerine riskten daha fazla getiri bekleyerek kripto para birimleri ekliyor.

Fidelity, kripto para birimi alanına çoğu emeklilik şirketinden daha önce girdi. Ancak başlangıçta ürünleri yalnızca kurumsal ve akredite yatırımcılara sundu. Araştırma firması Cerulli Associates, Fidelity’nin 2020’de tüm 401 (k) varlığın üçte birinden fazlasını elinde tuttuğunu tahmin ediyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin