Elon Musk, Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldı!
Elon Musk, Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldı!

SON DAKİKA: Elon Musk, Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Milyarder girişimci Elon Musk, tarihin en büyük satın alma anlaşmalarından birine imza attı. Ünlü milyarder, kamusal söylemin merkezi ve tartışmanın parlama noktası haline gelen 16 yıllık sosyal ağ platformunu özel hale getirmek için Twitter Inc.’i 44 milyar dolara satın almayı kabul etti.

Elon Musk, Twitter’ı satın aldı

Şirket Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yatırımcıların sahip oldukları her Twitter hissesi için 54,20 dolar alacaklarını söyledi.

Şok teklifini iki haftadan kısa bir süre önce yapan Musk, sosyal medya firmasının “olağanüstü potansiyelini açığa çıkarmak” için doğru kişi olduğunu iddia etmişti.

BBC’nin ve Bloomberg’den alınan bilgilere göre Musk, içerik kısıtlamalarını gevşetmekten sahte hesapları ortadan kaldırmaya kadar bir dizi değişiklik önerdi.

Firma başlangıçta Musk’ın teklifini reddetti ancak anlaşma sağlanmışa benziyor.

“İfade özgürlüğü, demokrasinin yapı taşıdır”

Musk, Forbes dergisine göre, çoğunlukla yönettiği elektrikli araç üreticisi Tesla’daki hissesi nedeniyle 273,6 milyar dolarlık tahmini servetiyle dünyanın en zengin adamı. Aynı zamanda havacılık firması SpaceX’e de liderlik ediyor.

Musk, “İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır.” dedi.

Dogecoin uçuyor

Haberin ardından Dogecoin, günlük yükselişini %18’in üzerine çıkardı ve 0,1569 dolardan işlem görüyor.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin