İstihdam kripto para sektöründe katlanarak artarken geleneksel finansta düşüyor
İstihdam kripto para sektöründe katlanarak artarken geleneksel finansta düşüyor

İstihdam kripto para sektöründe katlanarak artarken geleneksel finansta düşüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – LinkedIn’den alınan verilere göre, 2021’de kripto para sektöründe yapılan işe alımlar çok büyük bir artış yaşadı. İki yıl öncesine kıyasla kripto alanında işe alınanların sayısı %73 arttı. Geleneksel finans işlerinde ise aynı dönemde %1 düşüş gerçekleşti.

LinkedIn’den Devin Banerjee, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Finans sektörü için kriptonun genç profesyonellere çekici gelmesi, fintech’in büyük bankalar ve varlık yöneticileri için yetenek hattına yönelik tehdidinin büyümeye devam edeceği anlamına geliyor.”

Wall Street, 2000’lerin başında, 2008’deki mali krizden hemen önce yetenekli isimleri işe alma konusunda benzer bir patlama yaşadı. Şimdi kripto endüstrisinin de aynı yetenek havuzundan yararlandığı görülüyor.

Kadena CEO’su Stuart Popejoy, konuyla ilgili şunları söylüyor:

“Finansın teknolojiyi stratejik bir varlık olarak gördüğü günler, 2000’lerin sonundaki ‘algo patlaması’ ile sona erdi ve o zamandan beri finans, teknolojiyi esas olarak, ne kadar büyük olursa olsun, mümkün olduğunda kesilmesi gereken bir maliyet merkezi olarak gördü.

Öte yandan kripto, finansın radarında görünecek türden bir akışa sahip olmaya yeni başlıyor ve teknoloji, hem şirket için hem üst düzey yetenekleri işe almak için stratejik hem de geliştiriciler için çekici olacak kadar yeni.”

Yetenekli kişiler nereye gidiyor?

Yeteneklerin çoğu San Francisco ve New York gibi teknoloji merkezli merkezlere akıyor. Ancak Austin ve Miami gibi diğer şehirlerde de işe alımlarda artış görülüyor. Türkiye’de de sektör büyüyor.

Koii Operasyon Başkanı Colin Zarzour, şöyle anlatıyor:

“Her iki şehir de muazzam miktarda yetenek çekiyor. Dijital merkezlerin bazen şehirler kadar şaşırtıcı derecede alakalı olduğuna inanıyorum.Kanada’nın doğu kıyısı, Şikago, Pakistan, Polonya ve Çin arasında bölünmüş bir ekibi yönetiyorum.”

etftrends


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin