Bahamalar’da kripto para ile vergi ödeme dönemi başlıyor
Bahamalar’da kripto para ile vergi ödeme dönemi başlıyor

Bahamalar’da kripto para ile vergi ödeme dönemi başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bahamalar’ın yeni dijital varlık stratejisi belli oldu. Ülkedeki insanlar kripto para birimlerini kullanarak vergi ödemelerini çok yakında gerçekleştirebilecek.

Bahamalar, kripto para ile vergi ödenmesine izin verecek

2020’de “sand dollar” hamlesiyle dijital para çalışmalarını hızlandıran Bahamalar’da FTX’in de bir merkez kurması dikkat çekmişti. Ülke kripto sektörünü kucaklamayı sürdürüyor.

Bahamalar Başbakanı Philip Davis, dijital varlık stratejisi hakkında şunları söyledi:

“Bahamalar’ı Karayipler’deki lider dijital varlık merkezine dönüştürmek için bir vizyonumuz var.”

Sand Dollar, Bahamalar Merkez Bankası tarafından Eylül 2020’de yetkili finans kuruluşları (AFI’ler) aracılığıyla çıkarıldı. Mart 2022 itibarıyla Bahamalar da dahil olmak üzere operasyonel bir merkez bankası dijital para birimi başlatan dokuz ülke bulunuyor.

Operasyonel CBDC çıkaran 9 ülke var

Merkez Bankasının “modernize edilmiş bir ödeme sistemi ile önde gelen bir finansal hizmetler endüstrisini teşvik etme” vizyonunun bir parçası olarak banka, tüm Bahamalar’da finansal hizmetlere daha fazla erişim sağlamayı amaçlıyor.

PwC’nin yakın tarihli bir raporuna göre, çoğu banka bir CBDC başlatmayı düşünüyor veya buna hazırlanıyor. PwC’deki analistler şunları kaydetti:

 “CBDC’lerin sınır ötesi işlemlere ve ilgili tüm yargı bölgelerinin ekonomilerine büyük ölçüde fayda sağlamasını bekliyoruz. CBDC’lerle ilgili gizlilik sorunlarına rağmen, kripto para birimlerinin ana akım olarak benimsenmesi için önemli bir katalizör olacağını düşünüyoruz.”

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin