İşte 2021 yılına damga vuran 5 kripto trendi!
İşte 2021 yılına damga vuran 5 kripto trendi!

İşte 2021 yılına damga vuran 5 kripto trendi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 yılı kripto para piyasası için iyi bir yıl oldu. 2021 yılının genel olarak kripto para piyasası için muazzam bir yıl olduğunu söylemek yanlış olmaz. Değişikliklerin benimsendiği ve metaverse gibi farklılıkların benimsendiği bir yıl oldu.

Bununla birlikte, yılın son günü yaklaşırken son 12 aydaki en etkili trendlerden beşi aşağıda yer alıyor. Aşağıda yer alan trendler yatırımcılar tarafından dikkat çekti.

Meme coinler

Bazıl analistler meme coinlerin aslında 2021 yılında dikkat çekmeye başladığını söylese de 2021 yılında artan benimsemeyle dikkat çekmeye devam etti. Diğer trendlerin aksine, meme coinler görünüşte merkezi bir otorite tarafından yönlendiriliyordu. Tesla CEO’su Elon Musk ve aynı zamanda TIME Dergisi’nin Yılın Kişisi, oybirliğiyle meme coinlerin kralı olarak bilinen Dogecoin’e karşı oluşan farkındalıkta önemli bir etki yarattı.

Dogecoin (DOGE) yıllar önce şaka para olarak yaratılsa da şimdi yüzlerce yatırımcısı olan güçlü bir topluluk olarak kripto piyasasında yer alıyor. Ek olarak, Musk’ın görünür desteğiyle DOGE, bir noktada Tesla tarafından bazı malları için kabul edilecek.

Kripto para birimi, Mayıs ayında ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinin %76 altında işlem görmesine rağmen, bu yazının yazıldığı sırada neredeyse %4.000 oranında artış kaydetti.

Ancak Dogecoin‘in yaptığı değer artışından çok daha fazlasıydı. Birçoğu endişe verici derecede benzer işlevlerle gelen ve önümüzdeki aylarda piyasaya sürülen meme coinlere ilham oldu.

Bunun en büyük örneği ise Shiba Inu’nun SHIB tokeni oldu. Kendi kendini ilan eden “Dogecoin katili”, bir yıl önce 100 dolar kadar az yatırım yapan ve multi milyoner olan çok sayıda insan hikayesiyle, yılın en iyi performans gösteren kripto paralarında biri oldu. Tüm zamanların en yüksek seviyesinin %60 altında olmasına rağmen, şu anda SHIB sadece son 12 ayda %44.636,200 arttı.

Doge ve Shiba’nın yükselişi, popüler köpek ırklarının adını taşıyan kripto paraların da çoğalmasına neden oldu. İlk zamanlar şaka para olarak yaratılan bu coinler yatırımcıların ilgisiyle şaka para olmaktan çıktı diyebiliriz.

NFT’ler

Değiştirilemez tokenler olarak bilinen NFT piyasası kripto piyasası için bu senenin önemli bir trend oldu. Aynı zamanda, bu alana yeni gelen birçok kişiden sorumlu olan trendlerden biri diyebiliriz.

Bunun bir nedeni, sıradan Joe’nun NFT’leri karmaşık ekonomik modellerle ilişkilendirmemesi ve para politikalarını bozmaya çalışması olabilir. Çoğu insan için, NFT’ler, eğlenceli olan dijital sanatın doğrulanabilir şekilde kıt temsilleridir.

NFT’ler konusundaki belki de en etkili projelerden biri Beeple’ın The First 5000 Days’inin astronomik satışı diyebiliriz. Parça, Christie’s müzayedesinde 69 milyon dolara satıldı ve onu yaşayan en değerli üç sanatçıdan biri yaptı.

Crypto Punks, Rocks, Bored Apes Yacht Club, Rumble Kongs ve Hashmass’tan beyaz zemin üzerine yazılmış gerçek sayılara kadar NFT’ler her yerde. Daha da ilginç olan, bu eğilimin hiç yavaşlamamış gibi görünmesi.

P2E trendi nedir?

Blockchain ve çevrimiçi oyun, bir süredir kripto piyasasının yeni trendi olarak lanse edilmeye başlandı. Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca, dağıtılmış defter teknolojisiyle desteklenen birkaç oyunlar piyasaya sürüldü ancak bu noktaya kadar hiçbir şey gerçekten başarılı olmamıştı.

metaverse_cover

Bu durum ise özellikle 2021 yılının 3. Çeyreğinden itibaren değişmeye başladı. Kripto oyunlarına öncülük eden projenin de Axie Infity olduğunu söylemek yanlış olmaz. Yerel tokenlerinden biri olan AXS, 0,5 dolardan yükseldi ve Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 160 dolara ulaştı. Bu yazının yazıldığı sırada, token son 12 ayda neredeyse %17.000 oranında arttı.

Binance Smart Chain çılgınlığı

Geçen yıl Ethereum’da DeFi yazını gördüysek, bu yıl Binance Smart Chain’de (BSC) aynı çılgınlığı gördük diyebiliriz. Merkezi olmayan uygulamalara olan talebin artmasıyle BSC ağı da kriptolar için önemli bir trend oldu. Küçük yatırımcıların merkezi olmayan finans (DeFi) alanına katılmasını neredeyse imkansız hale getirdi.

img1_bsc

Bununla birlikte, verim çiftçiliği meta oyununun popülaritesi arttıkça, Ethereum’a büyük paralar ödemek istemeyen yatırımcılar BSC’ye yöneldi.

Binance Smart Chain ise bu şekilde öne çıktı. Şubat ayının ikinci haftasında BSC’deki benzersiz adresler üçe katlandı. Mart ayında, PancakeSwap’taki (BSC’deki en büyük DEX) işlem sayısı, 24 saatlik bir süre boyunca tüm Ethereum ağındakinden daha yüksekti.

Ethereum üzerine inşa edildiğini gördüğümüz tüm projeler, BSC’deki diğer ekipler tarafından kopyalanmaya başlandı. Ayrıca, tüm bu eğilimin, Binance Coin’in (BNB) son 12 ayda da %1200’ün üzerinde olmasının nedenlerinin bir parçası olduğunu belirtmekte fayda var.

Laser Eyes: Bitcoin’den 100.000 dolara

Laser eyes, yıl boyunca dikkat çeken Bitcoin merkezli bir trend. Temel olarak, birisi Twitter profil resimlerine lazer gözleri koyma ve BTC’nin fiyatı 100.000 dolara ulaşana kadar bu şekilde tutma fikrini ortaya attı.

MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor, ABD Senatörü Cynthia Lummis gibi çok sayıda insan bu fikre yenik düştü ve böylece yılın en büyük hareketlerinden biri olarak görünen trende katıldı.

lasereyes-min

Bu tarihe kadar, Michael Saylor’un laser eyes Twitter profil resmine sahip olması, birçok kişinin Wall Street’te en yüksek mahkumiyet ticaretini gerçekleştirdiğine inanmasına neden oldu.

Her halükarda, eğilim biraz kısa sürdü çünkü başladıktan kısa bir süre sonra, Bitcoin fiyatı kabaca %50 düştü. Bazılarının bu özel hype’ın bir şekilde en iyi sinyal olduğu yönünde spekülasyon yapmasına neden oldu.

“Bu yazı ilk olarak cryptopotato adresinde yayınlandı.”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin