Instagram NFT dünyasına yaklaşıyor
Instagram NFT dünyasına yaklaşıyor

Instagram’dan flaş hamle! NFT dünyasına adım adım…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para alanı ve alt sektörleri, dev şirketlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Son gelişmelere göre dünyanın en büyük sosyal ağlarından Instagram, NFT sektörüne entegre olmak için yeni yollar aramaya başladı.

Instagram, NFT alanına yaklaşıyor

Instagram’ın CEO’su Adam Mosseri’ye göre, platform aktif olarak NFT’leri araştırıyor ve gelişen kullanıcı tabanı için NFT’leri daha erişilebilir hale getirmenin yollarını araştırıyor.

Raporlara göre Mosseri hafta sonu Instagram Soru-Cevap bölümünde bu yorumları yaptı. NFT’ler sunan Instagram gönderilerini “koleksiyonluk” olarak etiketleme hamlesi gündemde. Henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak perde arkasında bazı gelişmeler yaşanıyor gibi duruyor.

Henüz açıklanacak bir şey yok ama kesinlikle NFT’leri ve onları daha geniş bir kitle için nasıl daha erişilebilir hale getirebileceğimizi aktif olarak araştırıyoruz.”

Mosseri, içerik oluşturuculara yardım etmek istediklerini ekledi:

“Bence bu, oynayabileceğimiz ilginç bir yer ve aynı zamanda yaratıcılara yardımcı olmanın bir yolu.”

Milyarlarca kullanıcısı var

Facebook’un (artık Meta) sahip olduğu fotoğraf paylaşım platformunun bu yılın başlarında NFT alanı ile uğraştığı söylenmişti.

Dijital sanatçı Sean Williams, Mayıs ayında Instagram’ın bir NFT platformu üzerinde çalıştığını ve NFT alanında gelecek sanatçılara ulaştığını söyledi ve bu planlardan bazılarını açıkladı.

Ek olarak uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi, Haziran ayı sonlarında Instagram’da NFT’lerin başlatılma olasılığı hakkında ayrıntıları paylaştı. Sosyal medya platformunun aktif olarak onları entegre etmeye çalıştığını belirten “Koleksiyonlar”ın ekran görüntülerini yayınladı.

Ekim ayında Instagram’ın MetaMask gibi dijital bir cüzdan bağlama özelliğini ekleyerek “Koleksiyonlar” üzerinde çalışmaya devam ettiğini duyurdu. Aralık ayının başlarında Paluzzi, özellikle Coinbase, TrustWallet ve Novi’den bahsederek daha fazla cüzdan eklendiğini söyledi.

Bu arada dünyaca ünlü bir analistin “yükselecek altcoinler” listesi ortaya çıktı. Ayrıntılar buradaki yazımızda.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayınlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin