Luna 2 ile ilgili şok karar: Hintli kripto sahipleri 1-0 yenik başlıyor!

Hindistan, vergi kaçırdıkları için kripto borsalarılarına cezayı kesti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Vergi kaçakçılığı hükümetlerin ağır yaptırım uyguladığı bir alan. Hangi ülkeye giderseniz gidin vergi kaçırma ağır bir suça denk gelir. Hatta bazı ülkelerde vergi kaçakçılığı, “vatan haini” gibi saçmalara kadar gider. Hükümetler vergi kaçırmanın önüne geçmek için ise pek çok düzenleme yapıyor. Kripto varlıklarının hayatımıza girmesiyle birlikte vergi kaçırmanın daha çok olacağı düşünülüyor. Ancak bu düşünce elbette yanlış.

Gerekli düzenlemelerle beraber kripto varlıklar üzerinden de vergi alabiliyor. Bunu uygulamakta olan ya da uygulayacak olan pek çok devlet var. Hindistan ise vergi kaçakçılığına yol açan borsalara yönelik bir çalışma yaptı.

Hindistan hükümeti, WazirX, CoinDCX, CoinSwitch Kuber de dahil olmak üzere 11 kripto borsasını vergi kaçakçılığıyla suçladığını söyledi. Konuyla alakalı bilgilendirmeyi Maliyeden Sorumlu Devlet Bakanı Pankaj Chaudhary Pazartesi günü verdi. Ayrıca, merkezi hükümet, Mal ve Hizmet Vergisinden (GST) kaçmak için 11 kripto borsasından yaklaşık 12.58 milyon dolar olan toplam 95.86 crore ödemeyi geri aldı.

Hindistan vergi kaçaçığlına izin vermiyor

28 Mart Pazartesi günü Hindistan Parlamentosu’nda vergi kaçakçılığı gündem oldu. Parlamento da yazılı yanıt veren Lok Sabha, Maliyeden Sorumlu Devlet Bakanı Pankaj Chaudhary, 11 kripto borsasından 81,54 crore, yaklaşık 10,70 milyon dolar tutarında GST kaçakçılığı geri kazanıldığını belirtti. Ayrıca faiz ve cezalar tahsil edilerek toplam 95,86 crore tahsil edildi.

GST soruşturması kapsamındaki kripto borsaları; Zanmai Labs (WazirX), CoinDCX, CoinSwitch Kuber, Buy Ucoin, UnoCoin, Flitpay, Zeb IT Services, Secure Bitcoin Traders, Giottus Technologies, Awlencan Innovations India (Zebpay) ve Discidium Internet Labs. 

En büyük vergi kaçakçılığını ise WazirX, CoinDCX ve CoinSwitch Kuber yaptı. Hükümet bu borsalara sırasıyla 40.51 crore, 15.70 crore ve 13.76 crore cezai işlem uyguladı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin