Kripto yatırım ticaret hacimleri son 2 yılın en düşük seviyesini gördü…

Küresel ekonomi kan kaybederken, kripto piyasası son 1 ayda büyüdü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünya, Rusya-Ukrayna savaşıyla bir krize doğru süreklendi. Savaş, küresel ekonomiyi derinden etkiledi. Dünya, jeopolitik gerilimler nedeniyle zor zamanlardan geçerken, kripto piyasası, tam tersine işledi. İlk dönemde endüstrisi bocalasa da sonradan kendine geldi.

Tüm sistemlerin çöktüğü yerde yeniden kripto doğru. Özellikle 1 aylık süreçte ciddi bir artış yaşandı. 30 günde 400 milyar dolardan fazla bir sermaye giriş oldu.

Coinmarketcap verilerine göre, toplam kripto para piyasa değeri, bir önceki aya göre %23,29 arttı. Yani 403 milyar dolar artışla 2,13 trilyon dolara geldi.

Kripto piyasası In, küresel ekonomi Out

Son 24 saatte, küresel kripto piyasası değeri %5,86 artarak 2,01 trilyon dolardan mevcut 2,13 trilyon dolara yükseldi. Ayrıca, önceki 24 saatteki toplam kripto piyasası hacmi %77,22 artışla 112,03 milyar dolar oldu.

Küresel ekonomi ise enerji ve petrol sıkıntılarıyla boğuşuyor. Bunun yanında enflasyon verileri hem Amerika’yı hem Avrupa’yı derinden etkiliyor.

Bitcoin, piyasa değeri ile büyümeyi sürdürüyor

Kripto piyasasının bir bütün olarak değerlemesindeki artış doğru olacaktır. Ancak buna elbette Bitcoin öncülük ediyor. 47.000$ işareti Bitcoin’in son zamanlardaki büyük yükselişini gösteriyor. Bu, fiyatının 39.980 $ olduğu son 30 günde %20’lik bir artış anlamını taşıyor. Piyasa değerine göre en büyük kripto para biriminin şimdi 898,56 milyar dolar değerinde sahip olması uzmanlar tarafından farklı yorumlanıyor. Uzmanlar, 

“Amiral gemisi dijital varlığın jeopolitik istikrarsızlık zamanlarında güvenli bir sığınak olarak hareket edebileceği iddialarına güçlendiriyor.”

Diğer yandan Ethereum, geçtiğimiz ay içinde 2.772 dolardan 3.345 dolara geldiği görülüyor. Buradaki son 1 aylık artış ise %20’den biraz daha fazla.

Durgunluk belirtilerinin tüm Avrupa Birliği (AB) ve ABD’de belirgin hale geldiğini ve olası bir satış ve artan enflasyon korkularını kışkırttığını biliniyor. Bu arada, bu tür gelişmelere karşı potansiyel koruma olarak kripto para birimlerine olan ilgiyi artırıyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin