featured

Haftaya Başlarken Bitcoin & Kripto Paralar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Oldukça hareketli bir haftayı geride bıraktık ve yepyeni bir haftaya birçok dijital parada istikrarlı tablolarla başladık. Bitcoin alt yapı değişikliği tartışmalarından sonra güven tazelemesi ve 4bin dolar bandını aşması, beraberinde diğer alt koinlerin de toparlanmalarına destek verdi.

Bitcoin hafta içinde tüm zamanların en yüksek seviyelerine birkaç defa ulaştı. 4,200$ bandını aşarak 4,200 dolar rekorunu kırması yeterli olmadı ve hafta içinde yeni en yüksek seviyesi olan 4,478$ kurunu gördü. Şu an bu rakam, tüm zamanların en yüksek seviyesi. Bitcoin,  Bitcoin Cash’in değer artışıyla birlikte 3,966 dolara kadar gerilese de 4 bin dolar bandındaki duruşunu korumayı başardı. Bu gün itibarıyla coinmarketcap ortalamalarına göre, 4,100 $ kurundan işlem görmekte. Son 24 saatlik işlem hacminde 2,45 milyar $ ile yeniden en üst sıraya yerleşti ve toplam piyasa değeri bu gün, 67,67 milyar dolar.

Ethereum, geçtiğimiz haftaya 300 dolar bandıyla giriş yapmıştı. Hafta boyunca bu seviyesini korudu 21 ağustos haftasına yükselişle başladı. Günün en yüksek seviyesi, 326$ ve son 24 saatlik işlem hacmi 1,52 milyar dolar oldu. Toplam piyasa değerinde 30,39 milyar dolar ile halen Bitcoinden sonra piyasa değeri en yüksek ikinci dijital para birimi. Bitcoin hard fork tartışmalarından dolayı göz ardı edilen ve Eylül ayında gerçekleşmesi beklenen Ethereum Güncelleme ile şimdi meraklar dijital paranın üzerine odaklanmış durumda.

Bitcoin Cash; 1 Ağustos tartışmalarında herkes SegWit’i merakla beklerken birden ortaya çıkan Bitcoin Cash, pazarda kendine hızlı bir yer edinmiş görünüyor. Geçtiğimiz hafta perşembe günü ani bir yükselişe başlayarak en hareketli kur haftasını yaşayan Bitcoin Cash, cumartesi günü 996 dolar seviyesine ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Cumartesiden bu güne %30’un üzerinde bir düşüşle haftaya 700 dolar bandında başladı. Ancak son 24 saatte -%17 lik bir oranda düşüşünü devam ettirdi ve gün içinde 650 dolar seviyesine kadar geriledi. Cumartesi yaptığı atakla 24 saatlik işlem hacminde kripto para tarihinde ilk defa 4,36 milyar dolarlık hacimle Bitcoin’i geride bırakmış olmasına rağmen, bu gün 1,2 milyar dolarlık işlem hacmiyle Ethereum’un gerisinde yer alıyor.

Ripple; Geçtiğimiz haftaya 0.17 dolar seviyelerinden başlayan Ripple hafta içinde 0,15 dolar seviyesine kadar geriledi. Cuma günü ufak bir toplarlama ile 0,16 dolar seviyesini geçebilse de, haftanın ilk gününe 0,15 dolar bandında girmeyi engelleyemedi. Son 24 saatlik işlem hacmi yalnızca 87 milyon dolar olan Ripple, 6milyar dolarlık toplam piyasa değeri ile dördüncü sırada yer alıyor.



Toplam Piyasa Değeri Milyar Doları Aşan Kripto Paralar;

Piyasa değeri bir milyar doları aşan dijital paraların sayısı 11’e çıktı.

IOTA, güne 2,54 milyar dolar piyasa hacmiyle girerken, 0,91$ kurundan işlem görüyor. Litecoin, 2,46 milyar dolar piyasa hacmi ve 46$ seviyesinden işlem görürken, Nem, 2,37 milyar $ piyasa değeri ve 0,26$ kurundan işlem görüyor.  Dash, ciddi bir artış işe Ethereum’a yaklamış durumda, 290$ seviyesinden işlem görüyor ve piyasa değeri 2,1 milyar dolar. Çin’in Ethereum’u olarak anılan NEO ise, 1,8 milyar dolar piyasa değerine sahip ve geçtiğimiz hafta 50 dolar bandını zorlasa da yeni haftaya 36 dolar kurundan başlamış durumda. Ethereum Classic, 14 dolar bandında işlem görüyor ve 1,3 milyar dolar piyasa değerine sahip. Piyasa değeri milyar doları aşan dijital paraların sonuncusu ise az farkla Monero, 1,2 milyar dolar piyasa değerine sahip ve 82 dolar bandından işlem görmekte.

Kripto para sektörü toplam piyasa hacmi haftaya 145 milyar dolar ile başladı, son 24 saatlik işlem hacmi 6,8 milyar dolar. Piyasa değeri milyar doları aşan kripto paralar, toplam piyasa değerinin neredeyse %90’ını oluştururken, Bitcoin toplam piyasa değerinin %46,3’ünü oluşturuyor.

Ekran görüntüleri ve veriler: coinmarketcap

Sinan Dündoğan

Kripto Para Haber / Kurucu
Kripto Para Araştırmacısı


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

 



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin