Joe Biden'ın 1,9 trilyon dolarlık rekor teşvik planı Bitcoin fiyatını nasıl etkileyecek?
Joe Biden'ın 1,9 trilyon dolarlık rekor teşvik planı Bitcoin fiyatını nasıl etkileyecek?

Yeni ABD Başkanı Joe Biden kripto para endüstrisini destekleyecek mi? Circle CEO’su açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD merkezli kripto şirketi Circle’ın CEO’su ve Kurucu Ortağı Jeremy Allaire, Washington, D.C.’de kripto paraların yanlış anlaşıldığını iddia ediyor. Ancak Allaire, yeni başkan Joe Biden yönetiminin kripto varlıkları nasıl ele alabileceği konusunda iyimser bir bakış açısı sunuyor. Peki Joe Biden kripto para endüstrisini destekleyecek mi?

Yeni Başkan Joe Biden kripto para sektörünü destekleyecek mi?

CNBC’ye konuşan Allaire, şu sözleri kullandı:

Nihayetinde destekleyici olacaklarını düşünüyorum çünkü bu, ilk ticari internet kadar büyük bir altyapı değişikliği. Ve Amerika’yı daha rekabetçi hale getiren altyapı değişikliklerine odaklanacaklar. Ve bu kesinlikle temel bir yapı taşı olacak.

Ancak şimdiye kadar Amerika Birleşik Devletleri’nin bu yeniliği benimsemediği unutulmamalı. Ülkedeki düzenleyici çerçeve, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse gibi büyük piyasa oyuncularının yurtdışına taşınmayı düşünmelerine yol açtı ve kesinlikle Blockchain girişimlerinin faaliyet gösterebileceği bir halde değil.

Blockchain destekçisi bir Hazine Bakanı geliyor

Biden, Bitcoin (BTC) veya bu konuda başka herhangi bir kripto varlık hakkında nasıl hissettiğini henüz açıklamadı. Ancak yeni başkan, Blockchain teknolojisine açık olduğuna inanılan eski Federal Rezerv Başkanı Janet Yellen’i Hazine Bakanı olarak atadı.

Allaire, Washington, D.C.’de kripto endüstrisini çevreleyen büyük bir kafa karışıklığına da işaret ederek, kriptonun geleneksel finansal hizmetlere daha az erişimi olan insanlara zarar verdiğini söyledi. CEO, Circle’ın USD Coin’inin (USDC) piyasa değerinin yılbaşından bugüne kadar yaklaşık %500 oranında arttığı stabilcoin segmenti de dahil olmak üzere sektörü savundu:

Bu teknoloji, özellikle stabilcoinler, finansal sisteme erişimi mevcut bankacılık sisteminden daha derin bir şekilde açma ve genişletme vaadini taşıyor.

Circle şirketi geçtiğimiz günlerde stabilcoin için kart devi Visa ile ortaklık imzaladı, ayrıca Kongre’de lobi yapan büyük bankalara işaret etti ve kripto şirketlerinin PayPal ve Square gibi şirketlerle karşılaştırarak “daha sıkı kurallar” gerektiğini söyledi.

“Tüm dünya kripto para birimleri ile ilgileniyor.”

Bildirildiği gibi geçen hafta, stabilcoin düzenleme yasası Kongre’de önerildi ve düzenleme açısından merkezî ve merkezsiz projeler arasındaki önemli farkı bir kez daha vurguladı.

Allaire ayrıca, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) yükselişini ve bunların stabilcoin alanına tecavüz etme tehdidinde bulunup bulunmadığını da ele aldı.

Şu anda, ister Federal Rezerv, ister Avrupa Merkez Bankası veya dünya çapındaki merkez bankaları, bu konuya açıkça çok ilgi var. Ama şu anda gerçek şu ki, özel sektörün önde gelen şirketleri, ister Circle ve Coinbase gibi kripto endüstrisinin dışında, ister Visa gibi büyük firmalar veya büyük internet teknolojisi firmaları, istikrarlı paraları uygulamak için yarışıyorlar.

cryptonews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin