Vladimir Putin, kripto varlıklar hakkında düşüncelerini paylaştı

Vladimir Putin, kripto varlıklar hakkında düşüncelerini paylaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto endüstrisinin gelişmesine ülkeler sessiz kalamıyor. 2021 yılında insanların dijital varlıklara yönelmesiyle devletlerin yeni kararlar alması gerekti. Düzenleyiciler, vergi alınması, kullanım gibi faktörler ön plana çıktı. Tüm bunlarla beraber Çin gibi tamamen karşı çıkan ülkelerde oldu. Ancak devletler her ne kadar geç müdahalede bulunursa yasaklanması o kadar imkansız hale gelecek. Son olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kripto dünyası hakkında ne düşündüğünü kamuoyu ile paylaştı.

Ülkeler nezdinde ilk ciddi adımı El Salvador ve Çin attı. El Salvador resmi olarak tanırken, Asya ülkesi ise tamamen yasakladı. Kripto varlıkları yasaklaması yetmezmiş gibi aynı zamanda madencilik faaliyetlerini durdurdu. El Salvador, Bitcoin öncülüğünde kriptolara kapılarını açtı.

30 Kasım Salı günü Rusya’nın başkentinde “Rus Çağrısı” yatırım forumu düzenlendi. Foruma Devlet Başkanı Vladimir Putin’de katılım gösterdi. Kripto varlıklara değinen Putin, “oldukça riskli ve oynak olduğunu” vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kripto varlıkları “riskli” statüsüne koyuyor

Salı günü ülkesinde düzelenen foruma katılan Vladimir Putin, bazı açıklamalarda bulundu. Hem dünya genelinde yaşanılan sıkıntılara değinen Putin hem de kripto dünyasının geldiği son noktaya parmak bastı. Kripto varlıklarına mesafeli yaklaşan Devlet Başkanı Vladimir Putin, düzeleme getirilmesi gerektiğini düşünüyor.

Vladimir Putin, kripto paraların daha fazla izlenilmesi gerektiğini düşünüyor. Düzenlemesi gerektiğini önemseyen Putin, ülkelerin çıkardığı dijital para birimlerine dikkat çekti. Dijital rubleninde yürürlüğe girmesi için yasal zeminin oluşmasını bekliyor. Son olarak Devlet Başkanı Vladimir Putin,

“Kripto paralar her şey tarafından desteklenmiyor. Ayrıca muazzam bir oynaklık var. Bu yüzden risklerde çok yüksek. Bahsedilen riskleri dinlememiz gerektiğini düşünüyoruz.”

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin