Venezuela lideri Maduro Bitcoin ve kripto paraların bu rolüne işaret etti
Venezuela lideri Maduro Bitcoin ve kripto paraların bu rolüne işaret etti

Venezuela lideri Maduro Bitcoin ve kripto paraların bu rolüne işaret etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimleri yine Maduro’nun konuşmalarında ana gündem maddelerinden birisiydi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülke hükümetinin şu anda çeşitli kripto para birimlerine, yaptırımlardan kaçınmanın potansiyel bir yolu olarak baktığını söylüyor.

Yeni bir tasarı sunuldu

29 Eylül’de Maduro, ülkenin ABD’nin yaptırımlarının etkisinin üstesinden gelmesine yardımcı olmayı amaçlayan yeni bir tasarıyı sundu.

Tasarının bir parçası olarak Venezuela, hem iç hem de dış ticarette çeşitli kripto para birimlerini kullanma olasılığını inceleyecek. Maduro, yeni yaptırımlara karşı tasarının Venezuela’nın petrole sabitlenmiş kripto para birimi Petro gibi hem özel hem de devlet destekli kripto girişimlerini içerdiğini iddia etti ve şöyle dedi:

Yaptırım karşıtı yasa tasarısı, Petro ve diğer kripto para birimlerinin iç ve dış ticarette kullanımına yeni bir güç kazandıran ilk yanıt durumunda. Böylece dünyanın, devletin ve özelin tüm kripto para birimleri kullanılacak. Bu proje, geliştirme aşamasında olan önemli bir proje.

Yayınlanan haberlere göre, yeni yasa tasarısı şu anda Venezuela’nın yasama organı Ulusal Kurucu Meclis tarafından gözden geçiriliyor.

Son haberler, görünüşe göre Venezuela’nın kripto paralara yönelik ilgisinin, ABD yaptırımlarından kaçmak için önemli bir araç olarak konumlandırılan ülkenin ulusal kripto para birimi Petro ile sınırlı olmadığını gösteriyor.

Maduro’nun açıklamaları

Maduro’nun yeni açıklamaları, Venezuela hükümetinin Bitcoin (BTC) gibi kripto para birimlerinin madenciliği için resmi bir düzenleyici çerçeve yayınlamasından kısa bir süre sonra geldi. 23 Eylül’de, Venezuela’nın Kripto Varlıkları ve İlgili Faaliyetler Ulusal Birimi, madenciler için “ulusal madencilik havuzuna” katılma zorunluluğu gibi belirli gereksinimleri özetleyen tüm kripto madenciliği faaliyetlerini düzenlemek için ilk kararı yayınladı.

2019’un sonlarında Maduro, ülkedeki emeklilere ve çalışanlara Noel ikramiyelerinin Petro olarak ödeneceğini duyurdu. Venezuela hükümetinin 2018’in sonlarında emeklilerin aylık ikramiyesini Petro’ya çevirdiği bildirildi.

Resmi olarak Şubat 2018’de piyasaya sürülen Petro, dünyanın ilk ulusal petrol-destekli kripto para birimi oldu. Kripto para birimi, yabancı yatırımı çekmek ve ABD hükümetinin yaptırımlarından kaçınmak için tasarlandı. Bununla birlikte, token Venezuela dışında herhangi bir yerden satın alınamıyor.

Cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin