13 Mart Crypto.com Coin, IOTA, Sushiswap fiyat analizi
13 Mart Crypto.com Coin, IOTA, Sushiswap fiyat analizi

Upbit yeni hamlesiyle tepkilerin odağında, yatırımcılar öfkeli

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Güney Kore merkezli borsa Upbit, kullanıcı hesaplarını kötü niyetli saldırılardan korumak için sınırlı bir kripto para çekme gecikmesi duyurdu.

28 Kasım’da yürürlüğe girmesi planlanan yeni kısıtlama, kullanıcıların yalnızca para çekme talebinden 24 saat sonra yatırılan toplam Kore Won’u (KRW) değerine eşit dijital varlıkları geri çekmelerine izin verecek.

Para çekme işlemleri gecikiyor

Para çekme gecikmesi yalnızca kripto para birimi ile değiştirilen nakit para yatırma işlemleri için geçerli. KRW para yatırmalarına karşılık gelen Kore wonu (KRW) para çekme işlemlerinde zaman sınırı bulunmuyor. Benzer şekilde, kullanıcılar dijital varlıkları yatırabilir ve KRW veya dijital varlıkları 24 saat içinde çekebilir.

Upbit tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bir Upbit hesabında bakiyesi 0 olan bir üye 1 milyon won yatırırsa ve 1 milyon won değerinde bir dijital varlığın 24 saatten önce çekilmesini talep ederse, para çekme işlemi işleme alınmayacaktır.  Ancak, 24 saatlik para yatırma işleminden sonra, para çekme başvurusu sırasında 1 milyon won değerinde dijital varlıkları bu tür kısıtlamalar olmaksızın çekebilirsiniz.”

Yeni kural neyi hedefliyor?

Yeni kural, borsanın mali dolandırıcılıkları önceden engellemesine yardımcı olmayı hedefliyor. Bithumb, kurbanları telefonda hassas finansal bilgileri vermeleri için kandırmaya çalışan bir dolandırıcılık türü olan “sesli kimlik avı” konusuna özellikle değiniyor. Muhtemelen, gecikme kullanıcılara, bekleyen bir geri çekilme bildirimi aldıklarında dolandırıcıları engelleme şansı veriyor.

Bir Upbit yetkilisi, “Finansal dolandırıcılık türlerindeki değişiklikleri daha yakından inceleyerek ve önleyici tedbirleri sürekli olarak güçlendirerek güvenilir bir dijital varlık yatırım ortamı yaratmayı planlıyoruz” diyor.

Ancak bu tür bir önlem son derece volatil olan piyasada kripto para yatırımcılarının tepkisini çekiyor.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin