Türkçe dil desteğine sahip Crypto.com uygulaması ve borsası hizmete girdi
Crypto.com Chain (CRO) ABD’de yeni Visa kart duyurusu ardından yüzde 22 oranında artış gösterdi

Türkçe dil desteğine sahip Crypto.com uygulaması ve borsası hizmete girdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Şubat 2020’de Türkiye’deki faaliyetlerine başlayan, kefilsiz ve aracısız kredi olanağı sağlayan kripto para işlem platformu Crypto.com, Türkçe dil desteğini duyurdu.

800 çalışanıyla 7 dilde kesintisiz hizmet

Henüz bir yıl olmadan toplan çalışan sayısı 200’den 800’e çıkaran Crypto.com hem Türkçe müşteri hizmeti veren  hem de Türkçe uygulama arayüzü desteği veren ender borsalardan birisidir. 

Türkiye‘nin genç nüfusu ve kripto para alanına gösterdiği ilgiye global ölçekli işlem platformları kayıtsız kalamıyor. Türkiye’ye özel hizmet ve desteğini açıklayan en yeni isim de Crypto.com oldu. Türk kullanıcılarının gösterdiği teveccüh ile kısa sürede 10.000 aktif Telegram kullanıcısına sahip bir oluşum meydana geldi. Crypto.com, Visa kart ile yaptığı özel anlaşma ile kullanıcılara bakiyelerinde bulunan kripto para ile geleneksel bir ödeme yöntemi olan kartı ödemeyi birleştirip önemli bir adaptasyon örneğini ortaya koydu.  

Küresel ölçekte genişleme sürecinde olan Crypto.com; son iki ayda İspanyolca, Fransızca, Korece, İtalyanca, Portekizce dillerinin yanı sıra geleneksel ve basitleştirilmiş Çince dahil olmak üzere yedi dile destek verdi.

Hem alım satım platformu olarak çalışan, hem de stablecoin kredi alma olanağı sunan Crypto.com’un Avrupa genel müdürü Mariana Gospodinova, Türkçe dil desteği verme kararlarını şu sözlerle aktardı:

Türkiye, hem doğu ile batı arasındaki coğrafi konumu, hem de vatandaşlarının kripto para birimlerine olan yakın ilgisi sebebiyle bizim için oldukça önemli bir pazar. Türkiye’deki her beş kişiden biri dijital varlıklara sahip veya onları kullanıyor, ki bu gerçekten oldukça dikkat çekici.

Yapılan açıklamada, blockchain ve kripto para alanında Türkiye’deki yaygınlık oranına da değinildi. ING Uluslararası Yeni Teknolojiler Araştırması sonuçlarına göre Türkiye’deki vatandaşların yüzde 62’sinin “kripto para birimlerine karşı olumlu bir tutuma sahip olduğuna” dikkat çeken Crypto.com, bu bağlamda Türkiye’ye özel hizmet sunacağını aktardı.

Crypto.com Türkiye için açılım planlarını açıklamıştı

Şubat 2020’de düzenlenen Blockchain Economy 2020 etkinliğinde Türkiye pazarına girmeyi planladıklarının ilk sinyallerini veren Crypto.com Avrupa Genel Müdürü Mariana Gospodinova yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Avrupa ve ABD’deki kullanıcılara hangi ürün ve hizmetleri sunuyorsak, aynılarını Türkiye pazarına da çıkarmayı planlıyoruz. Türkiye’deki kullanıcıların kendileri için daha iyi olabilecek alternatifi arama konusundaki azmi beni etkiliyor.

Resmi açıklamada belirtilene göre, Crypto.com uygulaması ve alım satım platformunda Türkçe versiyona erişebilmek için, dil ayarlarından Türkçe seçeneğine tıklamak yeterli olacak.

Platform, üç milyon kullanıcı barajını aştığını açıkladıktan sadece üç ay sonra, dünya çapında beş milyon kullanıcı seviyesine ulaştı. İfade edilene göre platformun orta-uzun vadeli hedefi, toplam kullanıcı sayısında 100 milyon seviyesini görmek. 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin