Türk yatırımcının kafası karışık: Altına endeksli kripto paralar güvenli mi?
Türk yatırımcının kafası karışık: Altına endeksli kripto paralar güvenli mi?

Türk yatırımcının kafası karışık: Altına endeksli kripto paralar güvenli mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’deki artış, Amerikan dolarındaki düşüş, altın ve euronun istikrarlı yükselişi haberlerine rağmen günün sonunda hemen tüm yabancı kaynaklı yatırım araçlarında artış gören Türk yatırımcının kafası fena halde karışmış vaziyette.

Dünya para sahnesinde hızla değer kaybeden Türk lirasının bu düşüşünden en az seviyede etkilenmeye çalışan ortalama Türk yatırımcısı yastıklarının “altını” doldururken bile çekinceli davranıyor. Artan komisyonlar sebebiyle yabancı paralara ve altın fonlarına yatırım yapmaktan kaçınan Türk yatırımcılar, doların düşüşüyle beraber altının dünya sahnesindeki gerçek değerini algılamakta zorlanırken dijital yatırımcı haline gelmeye çalışan Y ve Z kuşağının imdadına altına endeksli kripto paralar koştu.

Altına endeksli kripto paralara yatırım yaparken dikkat

Dünya piyasalarında da olduğu gibi Türkiye’de de altının onsu uzun bir süredir dolar üzerinden kıyaslanmakta. Uzmanlara göre kripto dünyasında henüz Türk lirasının dolar kadar varlığı olmaması dolayısıyla bu alana yönelen yatırımcının daha iyi piyasa değerlendirmesi yapabilmesi için birkaç noktaya ekstra özen göstermesi gerekiyor. 

COVID-19 destek paketleri kapsamındaki yardımlara yetişebilmek amacıyla FED’in yoğun miktarda para basması sebebiyle dolarda yaşanan dalgalanmalardan ötürü, altına endeksli kripto paralara yatırım yapmak isteyen Türk yatırımcının Japon yeni ve euro ile alacakları kripto paranın paritesini göz önünde bulundurması hayati önem taşımakta.

Yastık altı olarak görmeyin!

Ayrıca uzmanlar, altına endeksli kripto paraların yatırım değerinin, yatırımcının henüz banka sistemi kadar yaygın olmayan kripto dünyasına erişim kabiliyetiyle eşdeğer olduğunu unutmadan ve bu stabilcoinlere yastık altı mantığıyla değil de borsa mantığıyla yaklaşılması gerekliliğini göz önünde bulundurmanın yatırım kaybı riskini en aza indirgeyeceğini hatırlatıyor.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin