Şili’deki kripto para borsaları bankacılık hizmetlerini kaybediyor
Şili’deki kripto para borsaları bankacılık hizmetlerini kaybediyor

Şili’deki kripto para borsaları bankacılık hizmetlerini kaybediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Şili’deki kripto para borsaları bankacılık hizmetlerini kaybediyor. Üç Şili kripto para borsası “BUDA, Crypto MKT ve Orionx” bankacılık hizmetlerini kaybetmek üzere. Çünkü Şili’deki kripto para birimini destekleyen son banka olan BancoEstado’da bankacılık hizmetlerini kapatacağını açıkladı.

BancoEstado, kripto para birimleri için bir platform olarak hizmet veren şirketlerle çalışacak

Yerel haber kuruluşu El Mercurio’ya göre, finans kurumu şimdilik “ihraç ya da aracılık amacıyla sözde kripto para birimleri için bir platform olarak hizmet veren şirketlerle çalışmaya karar verdi.

BancoEstado, Orionx dışında diğer kripto para borsalarına bildirim göndermedi

El Mercurio, BancoEstado’nun üç kripto para birimi borsasının hesaplarını kapatmaya karar verdiğini bildirmesine rağmen, şu  ana kadar Orionx dışında diğer kripto para borsalarına herhangi bir bildirim gönderilmedi. Orionx’a gönderilen bildiride şu ifadeler yer alıyor:

Size BancoEstado’nun, hesap sözleşmesinde belirtilen güce uygun olarak sahibi olduğumuz hesabı kapatma kararını aldığımızı bildiririz.

BancoEstado, borsalarla halen çalışmakta olan tek finansal kurumdu

BancoEstado’nun şu ana kadar, Şili kripto para borsaları BUDA ve Crypto MKT’nin hesaplarını kapattığına yönelik herhangi bir bildirim göndermemesi kayda değer bir gelişme. Buna karşılık borsalar, ülkenin bankacılık kuruluşu ABIF’e, kripto para birimi endüstrisine karşı duruşunu açıklığa kavuşturması için bir bildiri aracılığıyla çağrıda bulundu.

Kripto para borsaları, bankaların kripto para birimleriyle ilgili bir hesap açmaması yönünde talimatlar aldığını belirtiyor. BancoEstado, borsalarla halen çalışmakta olan tek finansal kurumdu.

Şili’deki kripto para borsaları çözüm olarak dijital bir banka açmayı düşünüyor

BUDA CEO’su Pablo Chavez, BancoEstado’nun da banka hesaplarını kısıtlaması halinde şirketin farklı bir formata geçmek zorunda kalacağını, en uç seçeneğin de operasyonlarını yürütecek olan dijital bir banka açmak olacağını söyledi.

BancoEstado, kripto para sektörüne sırtını dönmesi durumunda borsada bankacılık kalmayacak

Crypto MKT’nin kurucu ortağı Martin Jofre, BancoEstado’nun kripto para sektörüne sırtını dönmesi durumunda borsada bankacılığın kalmayacağını vurguluyor. Eğer bu durum söz konusuysa şirketin, kullanıcılarına fonlarını geri iade edeceğini de belirtiyor.

Orionx, bu yapılanların rekabete aykırı önlemler olduğunu belirtiyor

BancoEstado’nun hesabını kapattığını bilen Orionx, kullanıcılara fonlarının tam olarak desteklendiğini ve iflas riski olmadığını açıkladı. Finansal kurumun hareketine tepki gösteren Orionx, hükumetin BancoEstado ile aynı fikirde olmadığına ve bu yapılanların rekabete aykırı önlemler olduğunu belirtiyor.

Şili’deki kripto para borsaları güvenli bir platform olduklarını vurguluyor

Ortak beyanlarında, BUDA ve Crypto MKT, güvenli bir platform olduklarını, hem katma değer vergisi (KDV) ödediklerini, hem de Şili Finansal Analiz Birimi’ne (UAF) kayıtlı olduklarını ve kullanıcılarının para aklama ve terörle mücadele finansman uygulamalarını takip ettiklerini savundular.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin