Shiba’dan flaş hamle: Stabilcoin yolda!
Shiba’dan flaş hamle: Stabilcoin yolda!

Shiba’dan flaş hamle: Stabilcoin yolda!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Shiba Inu artık sadece bir memecoin değil ve ekosistemi yeni alanlara genişlemeye devam ediyor. Shiba’nın en yeni hamlesi ise yatırımcılar arasında heyecan yaratan SHI stabilcoin oldu.

SHI stabilcoin nedir?

Ryoshi, blog yazılarında SHI’yi “her zaman 1 sente sabitlenen, algo-stabil bir kripto para” olarak tanımlıyor.

Ryoshi’ye göre nihai hedef, SHI’nin “tüm ülkelerde hem bir değer deposu hem de ödeme yöntemi olarak kullanabileceği küresel istikrarlı bir para birimi” haline gelmesi.

Stablecoin’ler kendilerini daha istikrarlı bir varlığa, genellikle Amerikan doları gibi bir itibari para birimine sabitler. Bu durum volatiliteyi azaltırken kripto para biriminin faydalarından yararlanmalarını sağlar.

Shibarium için yararlı olacak

SHI için, Shibarium Blockchain için daha istikrarlı bir değer deposu görevi gören 0,01 dolara sabitlenecek. Shiba Inu’nun gönüllü proje lideri Shytoshi Kusama, bir blog yazısında bunun gerekliliğini açıkladı:

“Bu, özellikle faturaları 30 gün sonra ödenen işletmelerle veya anında ödenemeyen işlemlerle (kredi kartları) uğraşırken önemli.”

SHI aynı zamanda, Shiba Marketplace ve ShibaNet için tercih edilen para birimi olacak.

Stabilcoinler, fiyat istikrarını korumak için genellikle rezerv veya teminat tutar. Bununla birlikte, Ryoshi, SHI’nin istikrarını nasıl yöneteceği konusunda belirli bir fikir ortaya koymadı, bunun yerine çeşitli yöntemler kullandı.

İlki, SHI’nin “her zaman 1 sente geri iten mekanizma” için rezervleri kilitleyecek olması.

Alternatif olarak, Ryoshi ayrıca kısmen destekli (kısmi rezerv) bir sabit para önerdi. Bu, sabitin korunmasına yardımcı olmak için değerdeki dalgalanmaları emmek için bir “yakalayıcı token” içerecek.

SHI stabilcoin çıkış tarihi

Ryoshi, SHI için bir çıkış tarihi vermedi, ancak bunun çalışmalarda olduğunu biliyoruz. 21 Ocak’ta Shiba Inu Discord sunucusunda yayın yapan Shytoshi Kusama şunları söyledi:

“Shi güncellemesini yakında bekliyorum. Üzerinde çalışan özel ve çok akıllı bir ekip var.”

gfinityesports


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin