SEC'ten kripto para ticaret fonuna darbe: Varlıkları donduruldu.
SEC'ten kripto para ticaret fonuna darbe: Varlıkları donduruldu.

SEC’ten kripto para ticaret fonuna darbe: Varlıkları donduruldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bugün yapılan açıklamaya göre, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kantitatif ticaret şirketi Virgil Capital’e karşı bir varlık dondurma emri aldı. SEC yeni hamlesiyle kripto ticaret fonu tarafından meydana gelen zararı artık durdurmak istiyor.

SEC daha fazla zararı önlemek istiyor

Varlıkların dondurulması, 22 Aralık’ta Virgil Capital’in kripto ticaret fonu Virgil Sigma Fonu’na karşı yapılan menkul kıymet dolandırıcılığı iddialarıyla ilgili. SEC, fonun sahibi Stefan Qin’in yatırım gelirlerini “kişisel amaçlar veya diğer açıklanmayan yüksek riskli yatırımlar” için kullanarak Sigma Fonunun yatırımcılarını bilerek dolandırdığını iddia ediyor.

İcra Dairesi Siber Birim Başkanı Kristina Littman’a göre yeni düzen “daha fazla zararı önlemek” için hayata geçirilmiş durumda.

Virgil Capital’in 100 milyon dolarlık varlıkları yönettiği ve bu yılın Nisan ayı itibarıyla bekleme listesi için yeni yatırımcıları kabul ettiği bildirildi. Qin, şirketi 2016 yılında 19 yaşındayken kurdu ve o dönem dikkatleri üzerinde topladı.

Yeni SEC Başkanı’nın görev süresi kısa olabilir

Geçtiğimiz günlerde Ripple’a açılan davanın ardından istifa eden eski SEC Başkanı Jay Clayton, yerini Elad Roisman’a bırakmıştı. Roisman kripto para birimlerine karşı pozitif bir yaklaşıma sahip olduğundan ötürü kriptoseverler tarafından heyecanla karşılanmıştı.

Ancak 26 Aralık tarihli haberimizde belirttiğimiz gibi Roisman’ın görev süresi beklenenden kısa olabilir. Zira yeni Başkan Joe Biden’in 2021’in başlarında kendi başkanını ataması bekleniyor.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin