Rusya-Ukrayna savaşı: Putin yaptırımları atlatmak için kripto para birimini kullanabilir
Rusya-Ukrayna savaşı: Putin yaptırımları atlatmak için kripto para birimini kullanabilir

Rusya-Ukrayna savaşı: Putin yaptırımları atlatmak için kripto paraları kullanabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya Ukrayna’ya savaş ilan ederken, daha fazla Batı yaptırımı olasılığı görülebilir. Bu kritik noktada, kripto para birimleri veya dijital para birimleri, Kremlin’in yaptırımlardan kaçınması için güçlü bir araç olarak ortaya çıkabilir.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Perşembe günü, Rusya’nın NATO’nun doğuya doğru genişlemesine bir son verme talepleri üzerine Avrupa’da savaşın başlangıcı gibi görünen bir olayda Perşembe günü doğu Ukrayna’da bir askeri operasyona izin verdi.

ABD Başkanı Joe Biden, bu hafta başlarında uygulanan mali önlemlere ek olarak Perşembe günü Rusya’ya daha fazla yaptırım açıklayacağını söyleyerek karşılık verdi.

Yaptırımlar, diğer ülkelerin davranışları üzerinde bir etki yaratmanın en güçlü yolları olarak kabul ediliyor.

Rusya kripto para kullanabilir

Rusya, kontrol noktalarını atlayarak yaptırımların etkisini azaltmak için kripto para birimleri kullanabilir. Business Today’in bildirdiğine göre, dijital para birimleri aracılığıyla küresel olarak onlarla çalışan herkesle anlaşmalar imzalayabilir.

Söylentiler, ABD’nin Rusya’nın Kırım’ı işgal etmesinin ardından bankalar, petrol ve gaz geliştiricileri ile iş yapmaya yönelik yaptırımlar uyguladığı 2014’ten geliyor. Business Today’in New York Times’tan alıntı yaptığı habere göre, o zamanlar Rus ekonomisi yaptırımlardan kötü bir şekilde etkilenmişti.

Neden kripto para?

Eski federal savcı Michael Parker New York Times’a verdiği demeçte, Rusya’nın bu yaptırımların sonuçlarını ölçmek için çok zamanı olduğunu ve önceden planlamış olmaları gerektiğini söyledi.

Bankalar, Müşterini Tanı (KYC) normlarına uyarak müşterilerinin kimliklerini doğrular. Kripto para borsaları ve platformları, müşterilerini takip etmek için aynı katı kurallara uymaz.

Uzmanlara göre, Rusya, emrinde birden fazla kripto para ile ilgili araca sahip.

Rus hükümeti kendi merkez bankası dijital para birimini oluşturmaya başladı. Merkez bankasının dijital para birimi, onu dolara çevirmeden kabul etmeye istekli ülkelerle ticaret yapmak için kullanılabilir.

Rusya’nın en büyük ticaret ortağı olan Çin, zaten kendi merkez bankası dijital para birimini yarattı.

Rapora göre, tüm kripto para işlemleri Blockchain’e kaydedilirken, Rusya bu tür işlemlerin kaynağını maskeleyebilecek yeni araçlar geliştirdi.

Yasa dışı fonlar Hydra adlı bir dark web pazarı aracılığıyla Rusya’ya aktı. Rusya, işlemlerin kaynağını maskelemek için Hydra ve diğer kara para aklama tekniklerinin arkasındaki teknolojiye sahip.

indiatoday


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin