Rusya kripto yasaklama önerisi ülkenin büyük isimleri tarafından reddedildi!
Rusya kripto yasaklama önerisi ülkenin büyük isimleri tarafından reddedildi!

Rusya kripto yasaklama önerisi ülkenin büyük isimleri tarafından reddedildi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya’nın son kripto yasağı, Alexei Navalny’nin Genelkurmay Başkanı Leonid Volkov ve Telegram’ın kurucusu Pavel Durov da dahil olmak üzere birçok büyük isimden çok eleştiri aldı. Bu, Rusya Merkez Bankası’nın 20 Ocak’ta yerel küçük kripto ticareti ve madenciliğine genel bir yasak öneren bir rapor yayınlamasının bir sonucu olarak ortaya çıktı.

Ayrıntılı olarak rapor, kripto risklerinin “Rusya dahil olmak üzere gelişen piyasalar için çok daha yüksek” olduğunu gösteriyor. Ancak, önerilen bu yasağın eski Sovyetler Birliği’nde evrensel olarak kabul edilmediği ortaya çıkıyor.

Aslında, Telegram CEO’su önerilen bu yasağın “yüksek teknoloji ekonomisinin bir dizi sektörünü yok edeceğini” belirtti. Durov şunları ekledi:

Böyle bir yasak, genel olarak blockchain teknolojilerinin gelişimini kaçınılmaz olarak yavaşlatacaktır. Bu teknolojiler, finanstan sanata birçok insan faaliyetinin verimliliğini ve güvenliğini artırır.

Kripto yasağının oluşturacağı riskler neler?

Durov, kripto para birimlerinin dolaşımını düzenleme arzusunun herhangi bir finansal otorite adına doğal olduğunu açıkladı. Bununla birlikte, böyle bir yasağın etik olmayan oyuncuları durdurmasının olası olmadığını, ancak bu alandaki yasal Rus projelerine son vereceğini belirtti.

Bu arada, Leonid Volkov, 20 Ocak tarihinde gönderi yayınladı. Volkov yaptığı duyuruda Bloomberg tarafından yapılan bir rapora atıfta bulundu. Rusya’nın Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) yasağın uzatılmasında etkili olduğunu, çünkü kriptonun “sistematik olmayan muhalefet ve aşırılıkçı örgütleri” finanse etmek için kullanılabileceğini iddia etti.

coinquora


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin