Bored Ape'in Instagram hesabına saldırı
Bored Ape'in Instagram hesabına saldırı

Şok gelişme: Popüler platforma milyon dolarlık saldırı! Tehlikede miyiz?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bored Ape Yacht Club’ın resmi Instagram hesabı saldırıya uğradı. Saldırganlar sahte bir bağlantı paylaştı ve tıklayanlardan 2,8 milyon dolarlık NFT çaldı.

BAYC’nin Instagram hesabıyla milyonlarca dolar çaldılar

Bağlantılı sahte web sitesi, Bored Ape’in yaratıcısı Yuga Labs’ın yaklaşmakta olan Otherside Metaverse oyunu için ücretsiz NFT arazisi sunduğunu belirtiyordu. Ayrıca Ethereum cüzdanını bağlayan herkesin, Bored Ape’e sahip olmasalar bile, ücretsiz bir sanal alan airdrop’u alacağını iddia etmekteydi.

Ancak hepsi bir aldatmacaydı. Otherside’ın lansmanı 30 Nisan’da planlandı ve web sitesi resmi bir Yuga Labs kuruluşu değildi. Bununla birlikte, her bir koleksiyondaki mevcut taban fiyata (veya mevcut en ucuz NFT’ye) dayalı olarak, bağlı cüzdanlardan toplam değeri 2,8 milyon doların üzerinde olan 91 NFT’nin çalınmasıyla birçok kişi bu oyuna düştü.

Blockchain sleuth zachxbt’e göre, dolandırıcılığa bağlı cüzdan, dört Bored Ape Yacht Club NFT, yedi Mutant Ape Yacht Club NFT ve üç Bored Ape Kennel Club NFT’nin yanı sıra bir dizi başka NFT’yi çalmayı başardı.

Diğer raporlar, resmi Bored Ape Yacht Club Discord sunucusunun da bugün saldırıya uğradığını iddia etti, ancak durum böyle görünmüyor. Ancak Bored Ape Discord daha önce 1 Nisan’da hacklenmişti.

Yuga Labs’ın Decrypt’e verdiği resmi açıklama şöyle:

”Bu sabah ekibimiz, Bored Ape Yacht Club’ın resmi Instagram hesabının saldırıya uğradığı konusunda uyarıldı. Bilgisayar korsanı, bir safeTransferFrom saldırısının kullanıcılardan sahte bir airdropa katılmak için MetaMask’lerini dolandırıcının cüzdanına bağlamalarını istediği Bored Ape Yacht Club web sitesinin bir kopyasına sahte bir bağlantı gönderdi.”

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin