Önemli Gelişme: Kore'nin 40 milyar dolarlık fonu Bitcoin yatırımı yapmaya hazırlanıyor!
Önemli Gelişme: Kore'nin 40 milyar dolarlık fonu Bitcoin yatırımı yapmaya hazırlanıyor!

Önemli Gelişme: Kore’nin 40 milyar dolarlık fonu Bitcoin yatırımı yapmaya hazırlanıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yavaş ama emin adımlarla herkes Bitcoin trenine atlıyor. Kurumsal yatırımcılar ve emeklilik fonları arasında kredi birlikleri de piyasaya gelmeye başladı.

40 milyar dolardan fazla parayı yöneten Kore Öğretmenler Kredi Birliği, Bitcoin’e yatırım yapıyor.

Güney Kore’nin en büyük kurumsal yatırımcılarından biri

Güney Kore’nin ikinci en büyük kurumsal yatırımcısı, şu anda spot tabanlı bir Bitcoin borsa yatırım fonuna (ETF) ilk yatırımını yapmaya hazırlanıyor. Sendika, kripto bağlantılı bir ETF’ye yatırım yapan ilk Kore emeklilik fonu olacak.

Yatırımın büyüklüğü ve diğer detaylar henüz belirlenmedi, ancak önümüzdeki yılın ilk yarısında başlaması bekleniyor.

Mirae Asset Global Investment, 15 Ekim’de Kanada’nın Toronto Menkul Kıymetler Borsasında bBtcoin’in değeri düştüğünde kazanç sağlayan BetaPro Inverse Bitcoin ETF’yi listeledi. Varlık yöneticisinin yan kuruluşu Global X, ayrıca başka bir Bitcoin ETF olan Global X Bitcoin Trust için başvuruda bulundu.

Fonlar kripto paralara dahil oluyor

Emeklilik fonu, yönetim altındaki varlıklarının (AUM) yaklaşık %40’ını alternatif varlıklara, %10’unu yurt içi ve %9’unu yurt dışı hisselerine yatırıyor. %10’luk kısım, Bitcoin ile ilgili ETF ürünlerine yatırım yapmak için kullanılacak.

Bu ay, Houston İtfaiyecileri Yardım ve Emeklilik Fonu da 25 milyon dolar değerinde Bitcoin ve Ethereum satın aldığını duyurmuştu.

Emeklilik fonundan bir yetkili, “Güçlü bir kamu karakterine sahip emeklilik fonlarının kripto para çılgınlığına yavaş tepki vermekten başka seçeneği yoktu.” dedi.

bitcoinexchangeguide


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin