Hindistan Hükümeti ülkede kripto paraları yasaklamak için bir tasarı üzerinde çalışıyor
Hindistan Hükümeti ülkede kripto paraları yasaklamak için bir tasarı üzerinde çalışıyor

Önemli Gelişme: Hindistan Maliye Bakanı’ndan kritik kripto para açıklaması geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hindistan’daki kripto yasağıyla ilgili pek çok spekülasyondan sonra, Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman nihayet beklenen haberi verdi. India Today Conclave’de konuşan Sitharaman, Hindistan’ın “tüm kripto para birimlerini kapatmayacağını” ve alternatif bir ödeme şekli olarak teknolojiyle bazı “deneylere” izin vereceklerini söyledi.

Hindistan kripto paraları tamamen yasaklamayacak

Bu cesaret verici sözler, Hindistan’daki kripto yasağı hakkında çok sayıda spekülasyonun olduğu bir dönemde geldi. Hindistan’ın merkez bankası RBI, son birkaç ayda bir kripto yasağı geleceğini ima etmeye başlamıştı.

Bu açıklama, bazı olumlu gelişmeler için kenarda bekleyen Hint kripto topluluğu için çok olumlu bir duyuru olarak görülüyor. Hindistan Maliye Bakanı’nın açıklaması, Bitcoin (BTC) tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 61.000 dolara ulaştığı günde gelmesi de dikkat çekti.

“Deneylere izin vereceğiz”

Sitharaman ayrıca Hindistan’da meydana gelen fintech gelişmelerini de kabul etti. Blockchain teknolojisinin FinTech ve kriptonun omurgası olduğunu ve bu nedenle bazı deneyler için bir pencere olması gerektiğini öne sürdü. Maliye Bakanı şunları ekledi:

“Bizim (maliye bakanlığı) açımızdan, tüm seçenekleri kapatmadığımız konusunda çok netiz. İnsanların blok zinciri, Bitcoin veya kripto para birimleri üzerinde deneyler yapmasına izin vereceğiz. Hepsini kapatmayacağız.”

Maliye Bakanı ilk defa, Hindistan’ın fintech ortamında meydana gelen gelişmeleri açıkça kabul ettiğini belirtti:

“Fintech ve Blockchain alanında Hindistan’da pek çok çalışma var ve kesinlikle bunu teşvik edeceğiz. Birkaç sunumumuz var. Bazı eyaletler düzeyinde pek çok çalışma gerçekleşiyor.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin