Nijerya'da kripto para yasağına Merkez Bankası Başkanı'ndan destek!
Nijerya'da kripto para yasağına Merkez Bankası Başkanı'ndan destek!

Nijerya’da kripto para yasağına Merkez Bankası Başkanı’ndan destek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Nijerya Merkez Bankası yöneticisi Godwin Emefiele, bankaların ülkedeki kripto para birimi borsalarına hizmet vermesini yasaklama kararını savunduğunu açıkladı.

“Kripto para yasağı halkımızın yararına”

Bankacılık, Sigortacılık ve Diğer Finansal Kurumlar hakkında ortak bir Senato Komitesi huzuruna çıkan Emefiele, kripto para yasağının Nijeryalıların çıkarına olduğunu belirtti.

Medya kuruluşu Punch’ın haberine göre, Emefiele Senato komitesine hitaben şunları söyledi:

“Kripto para birimi yasal para değildir. Kripto para biriminin şu anda para sistemimizde yeri yok ve kripto para birimi işlemleri Nijerya bankacılık sistemi üzerinden yapılmamalıdır.”

CBN yöneticisi ayrıca, yasağa rağmen, merkez bankasının yeni ortaya çıkan dijital varlık alanı altında daha iyi duruma yönelik gerekli özeni gösterdiğini yineledi.

Daha önce bildirildiği üzere, Nijerya Senatosu, CBN Başkanı’nı diğer federal düzenleyici kurum başkanlarıyla birlikte kripto düzenlemeleri için ileriye dönük bir duruşmaya çağırmıştı.

Duruşmaya katılan diğer düzenleyici şefler de CBN’nin olumsuz duruşunu yineledi, Bağımsız Yolsuzluk Uygulamaları ve Diğer İlgili Suçlar Komisyonu Başkanı Bolaji Owasanoye, kripto para birimlerini “terörist ve adam kaçıranların faaliyetlerine” bağladı.

Owasanoye, kripto işlemlerinin doğası gereği “opak olduğu” şeklindeki aşınmış, yanlış retoriği tekrarladı. Bununla birlikte endüstri, CipherTrace ve Chainalysis gibi Blockchain bilgi firmalarının himayesinde sağlam yeteneklerle dolu.

Kripto paralar sanıldığı kadar tehlikeli değil

Aslında bu kuruluşlar, uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçlara karışan suç örgütlerini tutuklamak için birçok ülkede kolluk kuvvetlerine yardım ediyor.

Chainalysis’in 2020 suç raporuna göre, tüm yıl boyunca tüm kripto işlemlerinin yalnızca %0,34’ünün suç faaliyetlerine karıştığını ortaya koyuldu. Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Dairesi’nin Eylül 2020 raporu, ana akım finansmanda kara para aklamanın küresel gayri safi yurtiçi hasılanın %2,7’sini oluşturduğunu tahmin ediyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin