Meta’dan Metaverse alanında yine bir ilk geliyor!
Meta’dan Metaverse alanında yine bir ilk geliyor!

Meta’dan Metaverse alanında yine bir ilk geliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Sosyal medya devi Facebook’un ana şirketi Meta, San Francisco’da Metaverse temalı fiziksel bir mağaza açacak.

Metaverse temalı fiziksel mağaza

Pazartesi günü yaptığı bir duyuruda Meta, 9 Mayıs’ta Kaliforniya, Burlingame’de sanal gerçeklik kulaklıkları, video iletişim ekranları ve akıllı gözlükler de dahil olmak üzere şirketin donanım ürünleri için etkileşimli demolar sağlamayı amaçlayan bir perakende mağazası açacağını söyledi. Merkezi Menlo Park’ta bulunan Meta kampüsünde yer alacak mağaza, kullanıcıların Meta kulaklıkları kullanarak gördüklerini gösteren duvardan duvara kavisli bir LED ekrana sahip olacak.

Mağaza müdürü Martin Gilliard, konuyla ilgili şunları söyledi:

”Meta Mağaza, insanların, ürünlerimizin gelecekte Metaverse’e geçiş kapısı olabileceği konusunda bu bağlantıyı kurmalarına yardımcı olacak. Mağazamızda Metaverse satmıyoruz, ancak umarım insanlar gelip ürünlerimizin onları ona nasıl bağlayacağı hakkında biraz daha bilgi sahibi olurlar.”

Meta hamlesi tüm dünyayı değiştirdi

Facebook, Ekim 2021’de, odağının sosyal medyanın ötesine genişlediğini ve daha sonra çevrimiçi sosyal deneyimleri ve fiziksel dünyayı birbirine bağlamak için Metaverse vizyonunu açıkladığını söyleyerek Meta olarak yeniden markalaştı. Apple dahil olmak üzere teknoloji devlerinin dünya çapında fiziksel mağazaları olmasına rağmen, Facebook’un yaklaşık 2,9 milyar kullanıcısı, şirketin kurulduğu 2004 yılından bu yana bir şirketin perakende mağazasına girme fırsatı bulamadı.

Elektronik devi Samsung’un Ocak ayında Blockchain destekli dünya Decentraland’da bir Metaverse mağazası açmasıyla birçok firma sanal arazileri almaya başladı. Raporlar ayrıca Walmart gibi büyük perakendecilerin de Metaverse alanında faaliyet göstermeye hazırlanıyor olabileceğini öne sürdü.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin