Lübnan 2021 yılı itibarıyla kripto para alanına giriş yapıyor
Lübnan 2021 yılı itibarıyla kripto para alanına giriş yapıyor

Lübnan 2021 yılı itibarıyla kripto para alanına giriş yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Lübnan önümüzdeki yıl kripto para alanına çok etkili bir başlangıç yapmayı hedefliyor. Ülke bankacılık sistemine olan güveni artırmak adına 2021 itibarıyla kripto sektörüne giriş yapacak.

Kara para aklama ve güvenlik sorunları çözülüyor

2019’dan beri kripto para alanını keşfetmek adına çalışmalar yürüten Lübnan’ın merkez bankası yöneticisi Riad Slameh, ülkenin nakitsiz bir işlem sistemi tasarlama yolunda olduğunu ve kara para aklama ile güvenlik sorunlarını çözmeye çalıştıklarını açıkladı.

Lübnan kripto alanına katılarak bu yolda çalışmalar sürdüren pek çok ülkenin arasına katılmış olacak. The Block’un raporu, birçok zor durumdaki ülkenin başka seçenekleri olmadığı için kriptoyu memnuniyetle karşıladığını öne sürüyor.

Ülkeler dijital varlıklara ilgi duyuyor

Gelişmekte olan dijital piyasa, bazı ülkelerin bankacılık sistemleri söz konusu olduğunda karşılaştıkları sınırlamaları da ortaya çıkardı. Bitcoin gibi kripto varlıkları ve Libra gibi özel sabit paralar, bir bankacılık sisteminden ne bekleneceği konusunda tartışmaları ateşledi.

The Block raporu, kripto para birimlerinin daha yaygın olarak kullanılması nedeniyle ülkelerin bankacılık sisteminin algısında bir değişiklik olduğuna ikna olduklarını vurguluyor.

Merkez bankası dijital para birimleri veya CBDC’ler hızla yayılıyor. Ülkeler zaman içinde dijitale geçiyor ve stratejilerini geliştiriyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin