featured

Litecoin’in Kurucusu Charlie Lee, Satoshi Nakamoto mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Litecoin’in Kurucusu Charlie Lee,  Kripto Para sektörü camiasında bir süredir dolaşan söylentilere yanıt verdi. Söylentiler, MIT web sitesinde Litecoin’in yer aldığı gizemli bir geri sayım projesinin ardından ortaya çıktı. Projenin neyle ilgili olduğu konusunda hiçbir ayrıntı verilmemiş olmasına rağmen, 1 Ağustos 2017 tarihli bir duyuru ile ekranda büyük bir Litecoin logosu yer aldı.

”Satoshi Nakomoto kesinlikle ben değilim”

Litecoin kurucusu = Bitcoin kurucusu mu?

Bundan dolayı, takipçilerinden bazıları Litecoin yaratıcısı Charlie Lee’nin Bitcoin , Satoshi Nakamoto’nun orijinal yaratıcısı olup olmadığı konusunda spekülasyon yapmıştı .

Lee’nin Nakamoto olduğuna dair hiçbir kanıt olmamasına rağmen, söylentiler yavaş yavaş Reddit gibi web sitelerinde dolaşmaya başladı .

Bir Reddit yazısında, bir kullanıcı Lee’nin neden Bitcoin’i yarattığının yanı sıra Bitcoin’den sonra Litecoin’i neden yarattığına dair bazı teorilere yer verdi.

Reddit kullanıcısı Jaw709’a göre, bu teoriyi ispatlamanın en inandırıcı argümanlarından biri Lee’nin Twitter adını taşıyor. 2008’de ilk oluşturulan Twitter adı, Litecoin’in kurulması üzerine X’den SatoshiLite’a değiştirildi. Bu değişiklik, bir Satoshi (muhtemelen Satoshi Nakamoto) ile ilişkili olduğunun önemli bir göstergesidir.

Lee mi çıktı?

Her ne kadar gizemli proje geri sayımında Litecoin işareti olsa da, Lee’nin bunun hakkında hiçbir fikri yok gibi görünüyor. Lee’nin yaptığı bir tweet’e göre, bu projenin içeriği karanlıkta ve MIT’in aydınlatma programıyla ilişkili olabileceğini önermektedir. Bir takip cıvıldamasında , MIT’deki bir öğrencinin yaptığı bir aldatmaca olabileceğini ve insanları buna karşı dikkatli olmaya davet ettiğini de belirtti.

Söylentiler bu şekilde ortalıkta dolaşsa da, olayın kahramanı Charlie Lee ” O, ben değilim ” dediğine göre, bize de inanmak düşüyor.

 

Kaynak: cointelegrapf

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin