Lionel Messi'nin reklam yüzü olduğu Sirin Labs davalık oldu: Sebep borçlar
Lionel Messi'nin reklam yüzü olduğu Sirin Labs davalık oldu: Sebep borçlar

Lionel Messi’nin reklam yüzü olduğu Sirin Labs davalık oldu: Sebep borçlar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sirin Labs kurucusu Moshe Hogeg, şirketin amiral gemisi Finney Blockchain telefonlarının ödenmemiş faturaları nedeniyle yargılanıyor.

Sirin Labs davalık oldu: 6 milyon dolar borç var

Davacı Foxconn International Holding (FIH), Sirin Labs kurucusu ve ortaklarının şirkete 6 milyon dolar borçlu olduğunu söyledi. İsrail iş gazetesi Calcalist’in haberine göre şirket, davada Hogeg’in kurduğu Sirin Labs şirketi için 10.000 adet Blockchain destekli Finney akıllı telefon ürettiğini iddia etti. Takip eden yıllarda FIH’nin ödemesini Hogeg’den almaya çalıştığı ancak alamadığı bildirildi.

Rapora göre Sirin Labs, telefonun üretimi için ilk olarak 2017 yılında FIH ile iletişime geçti. “Blockchain’de bir sonraki büyük şey” olarak lanse edilen Blockchain telefonun üretimi Mart 2018’de başladı. FIH, akıllı telefon üretimini tamamladıktan sonra, Sirin Labs’e parça satın alma, geliştirme çalışmaları ve üretim için 2,7 milyon dolar tutarında bir fatura gönderdi. Davada ayrıca Sirin’in parça ve işçilik için 3,2 milyon dolar borcu olduğu iddia edildi.

Banka kripto paraları fiat’a dönüştürmemiş

Davaya göre Sirin Labs’ın ödeme yapılmaması için farklı mazeretler uydurduğu iddia edildi. İsviçre merkezli şirket, bankaların dijital para birimlerinin fiat’a dönüştürülmesine izin vermeyi reddettiğini iddia etti. Dava dosyalarında aşağıdaki metinler yer alıyor:

Uygulamada, davalılar borcunu her şekilde ödemekten kaçındı ve şirkete karşı sorumluluklarını inkar etti. Konuyla ilgili hiçbir gerçek olmadığı ve davacıların bankasının kripto fonlarını kaynağı bilinmeyen bir varlık olarak değerlendirdiği ortaya çıktı.

Sirin Labs, bu telefonlarla kullanıcıların Blockchain teknolojisi ile etkileşimlerini baştan aşağı değiştireceklerini iddia etmişti. Ancak talepler şirketin planına uygun gitmedi. Lansmanı takip eden dört ay içinde Sirin, düşük satışlar nedeniyle çalışanlarının %25’ini işten çıkarmak zorunda kaldı.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin